14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

DE CE IEȘIM ÎN STRADĂ DE ZIUA ARMATEI ….

Sănătate

(Extras din Comunicatul CSN Meridian):

În actualul context intern și internațional, când amenințarea militară și criza economico – financiară și identitară planează asupra tuturor statelor membre ale UE și NATO, federațiile sindicale și sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au considerat că cea mai semnificativă zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul României (început cu ocazia mitingului din 4 mai a.c.) ar fi Ziua – simbol de 25 Octombrie – Ziua Armatei.
Și aceasta, deoarece, toate revendicările legitime ale membrilor CSN MERIDIAN constituie, în fapt, soluții în vederea pregătirii economiei românești, teritoriului și populației pentru apărare.

Revendicările noastre vizează revitalizarea tuturor domeniilor strategice: relansarea industriei de apărare, a industriei energetice, farmaceutice și a cercetării în domeniul medico-militar, a industriei extractive, a producției cerealiere și animaliere etc, în măsură să asigure populației României necesarul de rezerve de hrană, combustibil, medicamente, muniții, conform standardelor UE, pe o perioadă de minim 2 ani.
Solicităm, de asemenea, modernizarea infrastructurii și transporturilor, o mai bună gestionare, controlată de stat, a resurselor dar și condițiile materiale necesare depășirii de către toate categoriile socio-profesionale a unei crize de care poporul român nu se face vinovat.
CSN MERIDIAN nu solicită măriri de salarii și pensii ci aplicarea corectă (în forma promulgată, concomitent și tuturor beneficiarilor) a legilor organice ale salarizării, pensiilor – civile și militare, precum și indexarea veniturilor populației cu inflația.

Revendicările CSN MERIDIAN se circumscriu atât prevederilor Constituției României cât și celor ale tratatelor de aderare la NATO și UE și cadrului general al recomandărilor Comisiei Europene, de la care factorul politic (motivat mai mult de imagine și de interese derizorii, decât pregătit) a deviat în ultimii ani.

O delegație a CSN MERIDIAN, formată din 15-17 lideri de structuri sindicale,  intenționează (ca și la 4 mai a.c.) să facem demersurile necesare pentru a fi primită, să prezinte argumentat revendicările - soluții Premierului și membrilor Guvernului, deoarece Confederația consideră că nici România, nici aliații săi din cadrul UE și NATO nu mai au timpul necesar pentru tatonări, căutări, naivități teoretice, cu consecințe catastrofale în practică ori interpretări eronate ale intereselor comunității popoarelor civilizate.

CSN MERIDIAN organizează, așadar, mitingul din Piața Victoriei în Ziua – simbol al eroismului național, de 25 Octombrie, începând cu orele 10.30, tocmai pentru a-și îndeplini, în mod realist și concret, rolul de partener de Dialog social, într-un moment istoric de o gravitate excepțională pentru români și pentru întreaga civilizație euro-atlantică!

 Subscriind într-u totul textului de mai sus, SCMD îi cheamă în Piața Victoriei, marți, 25 Octombrie 2022, începând cu orele 10.00, nu numai pe membrii săi valizi, ci și pe toți aliații săi rezerviști militari și polițiști, precum și civili, pentru a cinsti, prin luptă, memoria înaintașilor eroi. Pentru că, a merge cu flori și lacrimi false la monumentele și mormintele lor, în plină legislație a genocidului și dezintegratoare de Țară, ar constitui o insultă la adresa memoriei martirilor Neamului!

Honor et Patria! Vae Victis!
Președintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole