17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

A inceput zvarcolirea politica?…

Sănătate

Asa cum era de asteptat, in prag de campanie electorala, partidele politice mioritice au inceput o adevarata zvarcolire. Pe cine sa mai racoleze cu credibilitate, promitand in schimb locuri eligibile pe liste de consilieri, dar si reasezari politice, sau daca nu cel putin incercari de aliante sau chiar fuziuni.

Interesant este cazul celor de la PMP care, prin liderul lor central, Eugen Tomac au incercat, se spune o alianta cu PNL. Cu un PNL aflat la guvernare si pe cai mari. Dar nu a prea iesit manevra, pentru ca „basistii” au vrut si ei macar o firimitura din ciosvarta, iar Orban le-a raspuns transat:”fuziune!” Asta face ca la Teleorman, spre exemplu, PMP-istii au iesit in fata la Consiliul Judetean cu un ilustru necunoascut, dar om bun de echipa si vechi activist, este vorba de Nicusor Ionescu, despre care se spune ca a primit „ingrata sarcina” de a-i contracandida la functia de presedinte al CJT pe Adrian Gadea, se pare, din partea PSD si pe liderul organizatiei PNL Teleorman, Parvulescu. Logic, Ionescu se alege cu o expetienta si atat. La nivel local, situatia in PMP se prezinta cam asa: presedintele Coliu este mai mult pe afara, liberalii prin Cristi Barbu lovesc in el din toate directiile, mai-mai accepta fuziunea si rol de pivot la remorca PNL, liderii de organizatii locale asteapta doar ce dicteaza presedintele Coliu pentru a pune in practica, respectiv pentru functiile de primar dar si numele pe listele de consilieri. 
La Rosiori, spre exemplu, Coliu l-a desemnat pe Stavarache pentru functia de primar, presedintele organizatiei Ion Nutu a declarat ca il sustine, iar Adrian Miulescu, vicepreședinte și locul doi pe lista de candidați pentru consiliul local Rosiori este curtat, din cate stim si de alte partide .Acum este oficial in PMP, dar nu ne mira ca maine sa il regasim la alta formatiune, după declarația sa dintr-o emisiune tv., precum ca a venit pentru proiect si nu pentru doctrina si nu va ezita sa plece dacă nu se va mai regăsi in acest proiect.Si va urma o reasezare la nivel de conducere si, evident, o noua politica de atragere de electorat. 
Si cel mai important lucru, este cu cine va face alianta PMP in Consiliul local Rosiori. In opinia noastra, daca ramane Miulescu alianta se va duce spre PSD-ALDE-ProRomania, daca raman Nutu si Stavarache „vioara” intai, atunci PMP va incerca o alianta cu liberalii. Liberali care vor si ei sa se „epureze”, noua garda dorind sa il forteze pe presedintele Organizatiei locale al PNL sa se dea „de buna voie si nesilit de nimeni” la o parte, dupa ce si-a impus protejatii pe la judet si sa mai decida si ei. 
Ramane de vazut si de comentat. Ca vorba aceea, legile politice sunt aspre si cararile pline de asperitati.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole