10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede – raiul angajărilor P.N.L.-iste

Sănătate

După cum se ştie şi s-a tot “povestit” prin Roşiorii de Vede, spitalul municipal Caritas a fost dintotdeauna locul de “refugiu” al membrilor  P.N.L. care şi-au căutat un loc de muncă de la stat, cald şi bine plătit. Şi asta se întâmplă din anii 2010-2011, ani din care a fost numit prin Hotărâre de Consiliu Local manager Lucian Alexe, fost membru P.N.L. Am spus 2010-2011 deoarece  fostul primar Ion Nuţu (P.N.L.) nici el nu mai ştie precis când l-a numit manager pe Lucian Alexe, la vremea respectivă  membru P.N.L. Roşiorii de Vede.  Întrebat de noi cum a ajuns Alexe  manager, Nuţu ne-a declarat: “Este adevărat, Alexe a devenit manager în timpul când eu eram primarul municipiului. Asta se întâmpla prin anii 2010-2011, în urma hotărârii Consiliului de Administraţie al spitalului, care a decis ca Alexe să fie manager. Noi, în Consiliul Local, am supus la vot şi am aprobat o Hotărâre de Consiliu Local, prin care am confirmat legalitatea desemnării lui Alexe ca manager al spitalului.”

După cum se ştie, pe Lucian Alexe l-a moştenit, ca manager al spitalului şi viitorul primar al municipiului, Cristian Duică de la P.S.D. Despre numirea lui Alexe, Duică ne-a declarat: “Eu nu am nimic comun cu numirea lui Alexe ca manager la Caritas. El a fost numit de fostul primar Ion Nuţu, la vremea respectivă amândoi  fiind membrii  P.N.L.

Se cunoaşte faptul că, ajunsă la guvernare, alianţa P.S.D.-A.L.D.E. l-a determinat pe Lucian Alexe să schimbe tabăra, mutându-se de la P.N.L. la A.L.D.E. pentru a-şi  păstra postul. Odată cu expirarea mandatului, Lucian Alexe a fost “suspendat” şi de către D.N.A., care, pentru săvârşirea unor ilegalităţi, l-a cercetat penal. Drept urmare, pe perioada cercetărilor, actualul primar, Cârciumaru Valerică, a fost nevoit să-l suspende din funcţie  şi să-l numească manager interimar pe Adrian Miulescu.

Anul trecut  Alexe  revine în funcţie printr-o decizie controversata a actualului edil , fiind in continuare cercetat si trimis in judecata intr-un dosar de coruptie unde spitalul este constituit ca si parte civila şi, surpriza vine atunci cand spre finalul mandatuluil , îi este apreciată activitatea cu calificativul foarte bine şi se prelungeşte cu inca un an de către actualul primar contractul de management. În tot acest timp, spitalul a acumulat datorii imense, care au fost fie reeşalonate, fie şterse prin Hotărâre de Guvern. Gurile rele spun că, din 2011 până în aprilie a.c., cât acesta a fost manager, s-au tot făcut angajări, majoritatea celor ce şi-au găsit aici un loc de muncă fiind simpatizanţi sau membrii P.N.L.

În data de 10 aprilie a.c., actualul ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru, în plină pandemie, îl suspenda pe Lucian Alexe, pe motiv de deficienţe manageriale, deoarece, în acele zile se infectaseră cu SARS-COV 2 şi fuseseră internate, un număr de 13 asistente medicale de la secţia boli infecţioase. În acel moment este numită manager interimar Dr. Valentina Robu, iar şeful secţiei A.T.I. Caritas, Dr. Codruţ Gâtişte, îşi înaintează demisia, cu scopul de a pleca la un spital suport Covid de la Piteşti. Conducerea spitalului refuză demisia pe motiv că este stare de urgenţă, dar acesta rămâne ferm pe pozie, reuşind în cele din urmă să plece la Piteşti. Gestul lui este urmat şi de alţi doi medici, dar care nu reuşesc nici până acum să părăsească spitalul Caritas.

Doctor Diana Tulpaz: ”Am solicitat, este drept, conducerii spitalului Caritas, transferul la un spital din piteşti, care mă solicita si de unde aveam cererea de transfer aprobata . Am fost refuzată pe motiv că este stare de urgenţă şi nu mi se poate aproba transferul. După opinia mea, se pare ca la Caritas se operează după alte legi. Ce să fac?… Aveam soluţia să-i dau în judecată dar nu am făcut-o. Aştept până la finalizarea stării de urgenţă şi voi pleca la piteşti.”

Doctor Andra Roncea : “Este adevărat că mi-am depus demisia de la Caritas pe data de 13 iulie. Nu mi-a fost acceptată . Mi s-a spus că este stare de urgenţă şi nu se aprobă demisia mea. După trecerea stării de urgenţă demisia curge timp de 14 zile cu preavizul legal. Apoi am să plec, nu renunţ la  decizia mea”.

Acelaşi guri rele spun că celor două cadre medicale nu li s-a aprobat cererile de părăsire a spitalului deoarece conducerea unităţii spitaliceşti nu doreşte să se creeze o imagine neplăcută asupra situaţiei din spital, mai cu seamă că “se povesteşte” că actualul manager al spitalului doreşte să se înscrie în P.N.L. şi, cu sprijinul liberalilor, să rămână manager interimar şi după ieşirea din starea de urgenţă.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole