17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

ITM Teleorman promovează campania națională privind implementarea securității muncii pe șantierele temporare sau mobile

Sănătate

În conformitate cu Programul cadru al Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfășurat Campania națională privind obligațiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile.
Numărul accidentelor de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate, precum și gravitatea acestora, au fost determinante pentru ca Inspecția Muncii să considere că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă.
Având în vedere că odată cu instituirea stării de alertă s-au reluat activitățile în aceste șantiere temporare și mobile de construcții, se consideră oportună continuarea campaniei de verificare a condițiilor de securitate și sănătate în muncă.
Obiectivele campaniei au fost: diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii din domeniul construcţiilor; luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii COVID-19.
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au desfășurat acţiuni de control la angajatori din domeniul construcțiilor, în urma cărora s-au aplicat 2 avertismente și 2 sancțiuni contravenționale. De asemenea, pentru remedierea deficiențelor constatate, s-au dispus măsuri cu termene de raportare a modului de rezolvare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole