16 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Samuel Calotă, președinte ALDE Teleorman:” Să îmi iei un om nu este un capăt de țară, dar să faci presiuni prin mijloace staliniste numai să accepte să treacă la tine, nu este în regulă!”

Sănătate

– Domnule presedinte Samuel Calota, precampania electorala a inceput si este forfota mare la toate partidele, inclusiv la dumneavoastra in partid. Cum vedeti aceasta campanie electorala din punctul de vedere al ALDE Teleorman?

– In ce ne priveste, cand am preluat ALDE Teleorman, in urma cu 5 luni, nu mai exista nimic. Nu am mai gasit baza de date a membrilor nostri, nu mai exista acces la emailurile lor. Asa ca am luat-o de la zero pentru a bate judetul si a identifica oameni care sa fie vectori de imagine in colectivitatile lor si pe care sa ii convingem sa vina langa noi si sa candideze. Am inceput intai cu desemnarea candidatilor de la municipii si orase, stiindu-se faptul ca ei sunt modele in comunitatea lor si vectori de atractie pentru candidatii potentiali ai nostri din comunele limitrofe localitatilor rurale si pentru electorat. Nu ascund ca si la comune avem candidati valorosi capabili sa obtina mandate de primari si consilieri locali. In fine, a fost si este o minca titanica pe care o vom duce la bun sfarsit si sa maximizam procentul nostru la alegerile locale; atat la Consiliul judetean, dar si la primarii si consiliile locale. Cat priveste celelalte partide, acestea ca si noi isi doresc sa isi maximizeze sansele si sa castige cat mai multe mandate. Asa este intr-o competitie electorala. Revenind la noi, nu spunem ca vom obtine mandate mai multe decat PSD sau PNL, noi ne-am propus ca la sfarsitul ecrutinului electoral sa devenim a treia forta politica din judet.

– Cum vedeti politica de aliante post-electorale in viziunea ALDE?

– Sa fie clar un lucru: daca nu esti prezent la masa unde se iau decizii vitale pentru comunitate, nu existi politic ca partid. Noi, cei din ALDE Teleorman am decis sa mergem singuri in alegeri, pentru a testa nivelul de simpatie al electoratului, prin numarul de mandate incredintat noua. Dar, dupa alegeri, nu ascund ca prima varianta este o alianta cu PSD si Pro Romania. Insa nu excludem la nivel local si aliante cu PNL si fortele de dreapta, daca situatia o impune. Noi avem oameni de valoare in partid care vor obtine increderea electoratului concretizata prin voturi si, implicit, mandate. Suntem un partid serios care vrea sa isi reprezinte onest electoratul in consiliile locale si, evident, din postura de primari, acolo unde este cazul.

– In ultima vreme s-a vorbit de incercari si reusite de racolari venite din partea partidelor mari. Fapt care v-a deranjat si pe dumneavoastra. Cum comentati?

– Noi, in mandatul care se jncheie in curand, am avut 3 primari. La Necsesti, Sarbeni si Frasinet si numerosi consilieri locali. Nu mai avem nimic. Primarul de la Necsesti a trecut la PSD, cel de la Sarbeni la PNL si cel de la Frasinet inca se mai gandeste. Daca ii da PNL fonduri si proiecte, trece la PNL. Nu ii da, trece la PSD. Noi ce sa le dam? Nu suntem la guvernare. Noi le putem oferi o echipa seriasa care este dedicata comunitatii si electoratului care i-a dat credit. Cat priveste consilierii locali, si pe acestia ni i-au luat PNL si PSD. Spun un lucru: ca imi ei un om, nu este un capat de tara, chit ca peste 1 an sau doi se schimba majoritatea si atunci si tu cel care acum iei prin metode staliniste oamenii vei pati la fel. Dar sa trimiti controale si sa faci presiuni si santaj la cei care nu vor sa vina la tine, si ma refer la colegii din PSD, nu este normal cum procedeaza cei de la putere.

– Cum comentati atacurile la candidatii dumneavoastra vulnerabili politic ca imagine? Se poate spune ca a existat o carenta a dumneavoastra la nivelul verificarii persoanelor care urmau sa va reprezinte ca si candidati?

– Nu este vorba de carenta. Dar sa faci pe scafandrul si sa cauti gunoaie pe fundul oceanului nu este corect. In cazurile de fata, cred ca rolul contracandidatilor nu este acela de scafandru in viata personala a oamenilor. Cei la care s-a facut referire, au platit pentru faptele lor. Unde este problema de a candida? Cine ne da noua dreptul sa punem etichete?!… Electoratul va fi cel care le va da sau nu votul. Daca sunt atacati asa, mie imi spune ca ei sunt un pericol pentru contracandidati.

– Cum va iesi ALDE dupa aceste alegeri locale?…

– Intarita si ca a treia forta politica din judet. Nu vom mai fi tratati de partidele mari „si altii”. Vom fi o organizatie puternica care in perspectiva alegerilor parlamentare va crea premisa electorala de a scoate macar un deputat. Si va asigur, la nivel central, vom fi pe un loc fruntas intre primele 5 organizatii ALDE din tara.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole