9.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Victor Drăgușin, primar Alexandria:„Cât timp acești consilieri au fost oameni din societate, au fost social-democrați. După ce au devenit latifundiari, au devenit de dreapta pentru a-și proteja proprietățile!”

Sănătate

Legat de tema lansată în discuție publică privind migrarea politică a aleșilor locali, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, ne-a declarat:
„Pentru mine, această temă comportă două aspecte. Primul aspect, care ține de legalitate, este cât se poate de clar: prin Legea partidelor politice, suspedarea unui ales local consilier este mult mai bine stipulată acum și se se poate face urmând pașii legali prevăzuți de actul normativ. Din punct de vedere moral, constat că aleșii locali, la primul mandat, când vin dintre oameni simpli sunt social-democrați. Pe timp ce încep să acumuleze averi, legal vorbind, devenind chiaburi, industriași sau latifundiari, devin de dreapta pentru a-și proteja proprietățile. Un lucru este clar: am luat decizia că atâta timp cât PSD va fi condus ca președinte de Adrian Gâdea și presedinte executiv de mine, acești trădători nu vor mai fi reprimiți în partid! Plecând de la acest aspect, nu pot să nu remarc un alt lucru și anume că între aleșii locali și parlamentari există un conflict nescris. În timp ce aleșii locali sunt scoși în față să promită colectivității realizarea de obiective vitale comunității, parlamentarii se preocupă doar de interesul lor personal. Ei au pârghiile în mână și le folosesc de regulă în avantajul lor. De aceea vedem parlamentari care fac poduri, asfaltează artere rutiere etc. Aleșii locali sunt de multe ori judecați că nu atrag investitori străini. Nu ai cum să îi atragi dacă nu le acorzi facilități fiscale, condiții bune pentru investiții etc. Să fie clar: acesta este apanajul statului român prin Agenția Româna pentru Investiții Străine din subordinea Guvernului, agenția de specialitate cu numeroși specialiști în subordine. Dar vedem că nu se face nimic. România are o mare bogăție- forța de muncă, dar care nu este exploatată în interes național. De aceea ea migrează în Occident, unde câștigul este superior celui din țară. Recentul caz cu românii plecați în pandemie în Germania este elocvent. Drept urmare, dacă nu ridici nivelul de salarizare în societate, care să se apropie consecvent de cel din UE, tu, ca Legislativ care promovezi legile, ești la fel de responsabil ca Executivul. S-a tot acreditat ideea că riscam să fim dați afară din UE! O tâmpenie. Nu ne dă nimeni afară din Uniune, pentru că noi suntem atractivi prin forța de muncă de care dispunem, atât de necesară statelor membre Uniunii. Așa că, atâta timp cât nu vom avea un Corp de Experți performant, un Corp Diplomatic valoros, care să apere interesele statului român din punct de vedere economic peste hotare, vom rămâne mult sub vecinii noștri la nivel de UE. Revenind la tema discuției, le-am spus acestor primari că nu vor mai fi reprimiți în partid dacă pleacă și se încred în promisiunile celor care, vremelnic, sunt acum la butoane și le promit funcții și oportunități. Pentru mine ei nu mai există. Le-am șters și numerele de telefon din agendă.”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole