14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Finanțare din fonduri europene pentru spitalul Caritas din municipiul Roșiorii de Vede. De noile servicii vor beneficia peste 31 de mii de pacienti!

Sănătate

Prin implementarea a două proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale vor beneficia peste 31.522 persoane, respectiv „Dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Roșiorii de Vede” și „Durabilitate. Eficiență. Sănătate – Reabilitarea termică a Spitalului Caritas din Municipiul Roșiorii de Vede”.

Așa cum știți, după semnarea contractelor de finanțare s-a dat startul unor operațiuni ce vizează dezvoltarea infrastructurii sanitare din Roșiorii de Vede și facilitarea accesului populației la servicii medicale nespitalicești, care oferă garanția creșterii calității serviciilor oferite în cadrul ambulatoriului de specialitate dotat și asigurarea de condiții propice desfășurării actului medical pentru angajații Spitalului Municipal „Caritas”.
Proiectul ralizat de Consiliul judetean Teleorman, dispune de o alocare de 10.705.169,39 lei, este finanțat din fonduri europene, la care se adaugă o contribuție proprie a solicitantului de numai 214.015 lei. Obiectivul principal constă în dotarea ambulatoriului de specialitate cu 115 aparate de ultimă generație pentru: Laborator analize medicale, Laborator BFT, Laborator radiologie și imagistică medicală, Cabinet Oncologie medicală, Cabinet Reumatologie, Cabinet Ortopedie-Traumatologie, Cabinet Chirurgie, Cabinet Medicină internă, Cabinet Obstretică-ginecologie, Cabinet Psihiatrie pediatrică, Cabinet Oftalmologie, Cabinet ORL, Cabinet Cardiologie, Cabinet Neurologie, Cabinet Ortodonție și ortopedie buco-facială.

Primăria municipiului Roșiorii de Vede mai are în derulare și proiectul care vizează reabilitarea termică a Spitalului municipal „Caritas”, acesta având o valoare totală de 13.351.446, 35 lei și o cofinanțare locală a cărei valoare se ridică la 267.028,93 lei. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020. Concret, investiția presupune anveloparea integrală a clădirii, reabilitarea instalației termice și a celei electrice, precum și realizarea unui sistem de climatizare, cu scopul final de creștere a eficienței energetice, precum și a reducerii costurilor de întreținere a clădirii.

Investiția pentru crearea unor condiții hoteliere de calitate și pentru îmbunătățirea actului medical în Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede reprezintă peste 19 milioane de lei din fonduri europene și guvernamentale.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole