8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

“Evaluarea sănătății plămânilor GRATUITĂ” pentru membrii CARP Alexandria, din comunele Băbăiţa şi Orbeasca

Sănătate

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria urmăreşte permanent realizarea scopului său social dar şi ameliorarea vieţii seniorilor. În acest sens se înscrie şi implicarea în acţiunea Fundaţiei Romanian Angel Apel, în colaborare cu Institutul de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta’’ Bucureşti şi 5 organizaţii neguvernamentale care activează în zona sănătăţii şi implementează în prezent proiectul ,,Organizarea de programe de depistare tuberculozei latente’’. Un rol important în demararea consultului amintit îl are şi Federaţia Naţională ,,Omenia’’ a C.A.R.P.-urilor din România, cu structurile din teritoriu.

Noi, cei din Teleorman, avem o bilă albă. Un număr de 18 localităţi rurale din judeţul nostru au fost selectate pentru ca vârstnicii să beneficieze de o evaluare a sănătăţii plămânilor gratuită. În urma radiografiei realizate de aparatura caravanei se poate depista 17 patologii, printre care amintim: TBC, opacităţi pulmonare, cardiomegalie, edem pulmonar, disfuncţie diafragmatică, emfizem, leziuni pulmonare, covid şi altele. Având în vedere că persoanele vârstnice sunt o categorie socială vulnerabilă iar accesul lor la serviciile medicale este redus, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria, din comunele Băbăiţa şi Orbeasca beneficiază de această oportunitate. Informăm pe cei interesaţi din asociaţia noastră că în comuna Băbăiţa pot beneficia de screening în perioada 19 – 21 august 2020, după următorul program: miercuri, 19 august între orele 11,00 – 17,00 şi joi, 20 august, între orele 09,00 şi 15,00, caravana fiind amplasată în curtea primăriei. În satul Lăceni, caravana se va afla în zona şcolii, între orele 09,00 şi 15,00. Campania de screening continuă la Orbeasca şi în zilele luni, 24 august, între orele 11,00 şi 17,00 şi marţi, 25 august între orele 09,00 şi 15,00, caravana fiind parcată în perimetrul primăriei. Cum o asemenea oportunitate, de consult gratuit apare tot mai rar, Consiliul Director al C.A.R.P. Alexandria invită membrii săi cât şi pe ceilalţi locuitori din zonă să vină în locurile menţionate pentru testarea starea sănătății.

Totul se face ca la carte, nu sunt uitate măsurile de prevenire a infecţiei cu Covid 19, impuse de autorităţi, respectarea distanţării şi necesitatea acoperirii gurii şi a nasului prin purtarea măştii de protecţie, când intră în unitatea medicală. Organizatorii informează că, pentru respectarea normelor, personalul poartă echipament de protecţie corespunzător iar programările se fac la interval de 10 minute, pentru a se permite aerisirea spaţiului şi dezinfectarea suprafeţelor din interiorul caravanei. Această amplă acţiune este susţinută de Ministerul Sănătăţii şi face parte din măsurile asumate de România pentru scăderea incidenţei tuberculozei.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole