32.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, iunie 21, 2024
spot_img

PSD Teleorman cere explicații Ministerului Agriculturii pentru tăierea subvenției la Programul „Tomata”

Sănătate

În timp ce Guvernul liberal se laudă că plățile pentru Programul „Tomata” încep în cursul acestei săptămâni, legumicultorii care au accesat. Programul „Tomata” au aflat că vor primi numai 2.260 de euro și nu 3.000 de euro, cât a fost subvenția în ultimii trei ani.
După ce românilor li se taie din drepturile câștigate prin lege (pensiile trebuiau majorate din luna septembrie cu 40%, alocațiile pentru copii trebuiau dublate din luna iunie), a venit acum și rândul fermierilor să suporte tăierea subvențiilor, de la 3000 de euro, la numai 2.260 de euro pentru legumicultorii care beneficiază de subvenție în Programul „Tomata”.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se laudă în tot acest timp că „o să dea” , că „va alimenta” conturile direcţiilor pentru agricultură judeţene, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor Publice ar fi aprobat deschiderea creditelor bugetare, așa cum a anunţat luni MADR. Dar guvernul liberal uită să le spună românilor că a tăiat subvențiile, fapt care i-a nemulțumit profund și pe legumicultorii din județul Teleorman. Fermierii sunt dezavantajați în raport cu cei din alte țări europene cu care sunt permanent într-o competiție inegală,
aceștia beneficiind tot timpul de subvenții în sume considerabil mai mari și de alte avantaje pentru desfacerea produselor.
Conducerea Organizației județene a PSD Teleorman asigură legumicultorii teleormăneni că va cere sprijinul parlamentarilor din județ și al președintelui Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu pentru a cere explicații guvernului cu privire la aceste noi tăieri din veniturile românilor.

Comunicat de presă – PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ TELEORMAN

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole