11.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Plaja „Cheson” a căpătat o față nouă

Sănătate

Asociația „MaiMultVerde” și Primăria Zimnicea colaborează de mai mult timp în cadrul Proiectului „Cu Apele Curate”, ultima inițiativă ducând la amenajarea Plajei „Cheson”, una dintre cele mai vechi plaje a orașului Zimnicea.
Cei care vin aici au la dispoziție spații amenajate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dar și panouri de informare asupra necesității unui comportament ecologic.
Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu și coordonatorul proiectului „Cu Apele Curate”, Marta Popescu, speră ca noile amenajări să crească atractivitatea zonei, dar și gradul de conștientizare asupra necesității păstrării unui mediu înconjurător curat.
În urma lucrărilor realizate, a fost marcată zona de intrare pe plajă, cu rolul de a oferi imaginea unui spațiu amenajat. Au fost create spații speciale pentru colectarea separată a deșeurilor și pentru activități specifice petrecerii timpului liber– masă de picnic, șezlonguri, gradene, teren de volei, masă de ping-pong.
În plus, a fost amenajat un modul, cu rolul de vestiar exterior pentru plajă, iar pentru cei care ajung la plajă cu bicicleta, există o zonă pentru parcarea acestora.
Panourile informative montate pe plajă fac trimitere la soluțiile de reducere a deșeurilor din plastic, la modul corect de realizare a colectării separate, precum și la sancțiunile aplicate în cazul abandonării deșeurilor la întâmplare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole