33.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, iulie 15, 2024
spot_img

Doar votul contează…

Sănătate

Partidele, în campania electorală, o dată la 4 ani, își aduc aminte de electorat. În rest, uită! Sau se fac că …uită. Parlamentarii își aduc aminte de popor, preț de o lună, cât ține campania și îi asigură pe candidații viitori aleși locali și pe electorat de sprijinul lor. Apoi uită! Este un obicei împământenit la noi înca din ’90 și până în prezent. Și lasă tot greul pe umerii primarilor care se văd neputincioși, deoarece, „pâinea și cuțitul” se află în mâna parlamentarilor. Care în loc să promoveze ca Legislativ legi care să vină în sprijinul aleșilor locali și, inplicit, al electoratului, promovează facilități legislative pentru ei.
Odată la 4 ani, partidele ne imploră să le dam votul lor și aleșilor locali promovați de aceste partide. Promit „marea cu sarea”, iar reprezentanții lor în Parlament, simt din belșug gustul țărânei de pe ulița satelor „adunată” în timp ce cerșesc voturi. Odată la 4 ani, politicienii dau ochii cu electoratul, în demersul de a obține voturi. Le cerșesc, venind cu promisiuni, unele dintre ele care frizează ridicolul. Unii dintre candidați au bun-simt și nu promit chestiuni irealizabile. Pentru că știu că peste un an, după ce au fost aleși, dau ochii cu electoratul din comunitatea lor. Și dacă nu au făcut ce au promis, vor fi sancționați. Alții, însă, luați de val, promit dar nu fac nimic, bazându-se probabil la urmatoarele alegeri pe mașinăria de partid care aduce voturi…
Vine ziua votării, când candidații și partidele sunt la mâna votanților. Cei care au făcut ceva pentru comunitate vor fi realeși. Cei care se plimbă din partid în partid pentru avantaje personale, mai stau o tură. Iar cei care nu vin cu un program coerent și aplicabil, vor pierde. Votul românilor este mult mai selectiv. Iar parlamentarii trebuie să știe că dacă în timpul mandatului lor au ajutat prin legi partidul care i-a promovat în Parlament, aleșii locali și, evident, alegatorii, vor aduce voturi în ziua alegerilor pentru ei, partid și aleșii locali.
Și aceste victorii la locale vor aduce voturi în plus la Parlamentare. Că doar votul contează, vorba aceea…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole