5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Contract cu finanțare europeană „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Alexandria prin adoptarea unui transport public ecologic”

Sănătate

„Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Alexandria prin adoptarea unui transport public ecologic” este un contract aflat în stadiul de implementare, cu patru proiecte sub un singur contract cu finanțare europeană și constă în:

  1. Realizarea de piste pentru bicicliști, inclusiv stații de închiriat biciclete și stații de autobuz.
    Se vor amenaja piste pentru cicliști și se vor reabilita trotuarele pe str. Dunării, str. București, Șos.Turnu Măgurele, str. Dr.Stâncă, str. I.Creangă, str. Mircea cel Bătrân. Proiectul prevede amenajarea unui sistem de Bike Sharing, prin intermediul căruia clienții pot închiria si returna bicicletele, în mod neasistat. Vor fi amplasate 15 stații bike sharing de 20 de locuri și 7 stații bike sharing de 40 de locuri. Clienții se vor autentifica printr-o aplicație, pe baza unui card contactless. Vor fi achiziționate 300 de biciclete.
    Vor fi reamplasate și modernizate stațiile de autobuz pe străzile București, Dunării și Turnu Măgurele. Stațiile vor fi prevăzute cu adăpost pentru protecția călătorilor și vor fi dotate cu panouri de informare, camere video și automate de reîncărcare pentru cardurile de călătorie.
    Se va introduce un sistem de e-ticketing care include componente de vânzare și reîncarcare a călătoriilor, de control, de validare, de numărare și de informare a călătorilor.
    Se va crea și se va implementa o aplicație mobilă de tip SmartCity pentru comunicarea între instituțiile publice și cetățeni.
  2. Construirea unei autobaze și parcare park&ride.
  3. Sistem de management al traficului, inclusiv sistem de monitorizare video.
  4. Modernizare zona pietonală strada Libertății.
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole