13.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Cod Portocaliu de instabitate atmosferică accentuată în Teleorman

Sănătate

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 15:00 – 26 septembrie, ora 23:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: local Oltenia și MunteniaSursa: ANM – http://www.meteoromania.ro/avertizari/

Local în Oltenia și Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torențiale, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp.

RECOMANDĂRI – Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin aplicația DSU. Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store aici: http://bit.ly/26rF2w4 și din App Store aici: http://apple.co/1rfuPTa

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole