16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman, verificări la firmele din judeţ pe linia prevenirii şi combaterii noului coronavirus

Sănătate

Principalele instituţii cu atribuţii de control pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus continuă verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.
În ultimele 48 de ore, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman au efectuat opt controale la operatorii economici din domeniul alimentaţiei publice precum şi la unităţile de comerţ din zona pieţelor agroalimentare, fiind identificate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 7000 de lei.
Pe timpul verificărilor s-a urmărit respectarea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile închise, distanţarea fizică, respectarea normelor privind numărul de persoane, atât în interiorul, cât şi în exteriorul unităţilor de alimentaţie publică, dacă administratorii restaurantelor şi cafenelelor au asigurat o distanţă de minimum 2 metri între mese şi au limitat ocuparea meselor la maximum 6 persoane, dacă au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 prevăzute de legislaţie.
Defalcat, în cursul zilei de ieri, 5 octombrie, au fost efectuate două controale la unităţile de comerţ din zona pieţelor agroalimentare din municipiul Alexandria, fiind constate 5 nereguli pentru care au fost aplicate două amenzi în cuantum de 5000 de lei şi trei avertismente. În cursul zilei de duminică, 04 octombrie 2020, cadrele inspecţiei de prevenire ale ISU Teleorman au desfăşurat 6 controale inopinate la localurile de alimentaţie publică, aplicând pentru neregulile constatate 7 avertismente şi o amendă în cuantum de 2000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de limitare a accesului în spaţii închise la 50 de persoane.
Atragem atenţia tuturor persoanelor fizice şi juridice că astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie adecvată împotriva virusului SARS-CoV2!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole