12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Plutonier major Furcă Romulus, un jandarm model pentru colegii săi

Sănătate

Vă invităm astăzi să cunoașteți ce se ascunde dincolo de uniforma de jandarm a celui care acum două luni a salvat viața unui copil.
Romulus Furcă, căci despre el este vorba, este un tip modest, nu prea îi place să vorbească despre el și îi lasă pe alții să o facă, din acest motiv am ales să vorbim noi despre el.
O merită!
Probabil mulți dintre voi știu deja, alții nu (însă vor afla acum) că în urmă cu aproximativ doua luni colegul nostru a avut o misiune cu totul neobișnuită : aceea de a resuscita și salva viața unui băiețel în vârstă de numai 2 anișori.
„-Vă implor faceți ceva! Nu mai respiră! Îmi moare copilul!” Sunt cuvintele disperate ale unei mame care și-a pus copilul în brațele lui Romulus și în același timp toate speranțele ei.
Întămplător sau nu, el era instruit să acorde primul ajutor de bază, așa ca totul s-a terminat cu bine, iar copilul a scapat cu viată.

Astazi am avut onoarea de a sta de vorbă cu colegul nostru.
L-am întrebat, de la bun început, cum a ajuns să facă acel curs de prim ajutor.
Ne-a răspuns, cu sinceritate, ca nu s-a gândit niciodată că prin absolvirea cursului de prim ajutor va ajunge în situația de a salva viața cuiva. Ne-a povestit cum Rafael Ene, instructorul lui de curs, îi tot spunea :
” Furculiță, pune mâna și învață că într-o zi o să îmi mulțumești! „
Iată că ziua a sosit!
L-am întrebat apoi ce a simțit în acele momente critice în care copilul nu mai respira și în cursa contracronometru spre Unitatea de Primiri Urgențe.
Să descrie în cuvinte ce a simțit în acele momente i-a fost foarte greu, e și el tată și știe că pierderea unui copil ar însemna prăbușirea întregului univers pentru un părinte.
Ne-a spus că a încercat să își păstreze calmul pentru a putea pune cât mai bine în practică tot ceea ce a învățat. Se bucură ca a reușit să facă acest lucru, însa consideră că doar și-a făcut datoria de OM.
Noi considerăm că merită mult mai mult de atât, iar la evaluarea anuală are cele mai mari șanse sa fie desemnat „Jandarmul de onoare al unității”

Felicitări, Romică!
Suntem mândri de tine!

Biroul de presa al IJJ Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole