10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

ISU Teleorman – 34 de misiuni, în sprijinul populației

Sănătate

În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 34 de evenimente, după cum urmează: 22 de misiuni ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 4 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești; 5 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus; 2 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19; o misiune de asigurare la un eveniment sportiv, pe raza municipiului Alexandria, fără a fi înregistrate probleme deosebite. Sâmbătă, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții IPJ, IJJ și DSP, au efectuat 18 verificări în localitățile Alexandria, Roșiorii de Vede și Videle.

Acțiunile de control privind respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului au vizat unitățile de alimentație publică, casele de pariuri, sălile de jocuri și magazinele comerciale unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane.

Inspectorii unității noastre au aplicat 2 sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Reamintim faptul că misiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, însă, acolo unde vor fi constate încălcări grave, se vor adopta măsurile legale de sancţionare.
De fiecare dată când alegem să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să evităm spațiile aglomerate sau să ne acoperim gura când tușim sau strănutăm, alegem să ne protejăm familia, prietenii, colegii și pe cei ale căror nume nu le știm, dar ale căror vieți trebuie să le prețuim.

Astăzi este nevoie, mai mult ca oricând, de grijă, responsabilitate și compasiune!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole