17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Judecătorii au invalidat mandatul primarului reales din Beuca, Cristea Berechet

Sănătate

Cetățenii din comuna Beuca vor fi chemați din nou la urne. Magistrații de la Judecătoria Roșiorii de Vede au invalidat mandatul de primar al lui Cristea Berechet, declarat câștigător la alegerile din 27 septembrie. În cazul în care decizia va rămâne definitivă, în localitatea vor avea loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar. Data scrutinului va fi stabilită prin hotărâre de guvern.
“Respinge cererea având ca obiect validare mandat primar. Dispune invalidarea mandatul de primar al comunei Beuca, domnului Berechet Cristea, declarat ales la alegerile locale din data de 27.09.2020, din partea PSD. Prezenta încheiere de invalidare a alegerii primarului se comunică de îndată Prefectului Județului Teleorman şi secretarului general al U.A.T. B. pentru aducere la cunoștință publică prin afişare la sediul UAT, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la comunicare”, se arată în soluția instanței.
Reamintim că, primarul comunei Beuca, Cristea Berechet, a fost declarat5 incompatibil de către ANI. Inspectorii de integritate l-au acuzat pe acesta că, pe timpul cât a deţinut funcţia de viceprimar al comunei Beuca, a avut contract individual de muncă cu SC Semina SA Ungheni, ceea ce este interzis de legile în vigoare. În 2016, acesta a atacat raportul ANI, însă, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea.
În luna iulie, după aproape patru ani de la declararea recursului împotriva hotărârii Curții de Apel București, judecătorii de la Curtea Supremă au respins recursul declarat de Berechet Cristea.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole