6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Donaţie de carte pentru Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti-Vlaşca

Sănătate

1.500 de volume, oferite GRATUIT de BMB
Peste 1.500 de cărţi de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) au plecat duminică, 11 octombrie 2020, spre Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti-Vlaşca, judeţul Teleorman. Cărţile, transferate cu titlu gratuit, sunt destinate comunităţii din zonă şi contribuie la crearea unei mici biblioteci în cadrul Mănăstirii. Lăcaşul a fost vizitat de delegaţia BMB, formată din Ramona Ioana Mezei, Director General, şi câţiva bibliotecari.
„Deşi este o mănăstire „tânără”, am descoperit un loc fabulos care emană linişte şi credinţă şi care are în frunte un Părinte Stareţ cu har şi determinare, cu dragoste de Dumnezeu şi de carte.” (Ramona Ioana Mezei, Director general al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti).
Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti – Vlaşca adăposteşte o părticică din moaştele Sfintei Maria Magdalena şi a fost ridicată în 2012, pe locul unui fost spital abandonat, la iniţiativa Protosinghelului Sebastian Serdaru, Stareţ al Mănăstirii Pantocrator.
Biblioteca Metropolitană Bucureşti are printre obiectivele sale şi trimiterea de carte românească atât în ţară, cât şi peste hotare, acolo unde sunt comunităţi de români, pentru constituirea de biblioteci/colecţii de carte românească. Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole