7.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Cu bicicleta în tren – Dan M. Costescu, director general CFR Călători: „Lucrăm la CFR Călători la un nou concept de acces cu bicicleta în tren”

Sănătate


Directorul general al CFR Calatori SA, fostul ministru al Transporturilor, rosioreanul Dan M. Costescu, ne-a declarat ca CFR Calatori lucreaza la un nou concept vizand transportarea in tren, in conditii decente a biclicletelor folosite de navetisti. Acesta ne-a ca proiectul in sine este menit „sa ne ajute sa alegem cele mai potrivite tipuri de vagoane si amenajari. Până acum am identificat 2 grupe mari de bicicliști: Cei de weekend care fac turism, plimbari ușoare sau sport, merg chiar si distante medii cu trenul, 100-200 de km, pentru a ajunge in zonele montane/submontane. Ei au nevoie de vagoane cu dispozitive de asigurare a bicicletelor si de locuri mai confortabile pentru calatorii de cateva ore. Si cea de-a doua grupa, formata din cei care ar face naveta cu trenul si bicicleta (au cativa km intre casa si gara cu bicicleta, iau trenul pana in localitatea unde lucreaza/invata si acolo mai trebuie sa mearga cativa km cu bicicleta). In general acestia calatoresc maximum cateva zeci de minute, au cerinte minimale de fixare a bicicletei sau confort personal, fiind multumiti cu locuri pe strapontine, iar prin tarile vestice nici nu se mai asaza, adunandu-se in grupuri de 3-4, cu tot cu biciclete, in picioare, in jurul barelor verticale fixate special intre podea si plafon.
In acest sens, sondam parerea calatorilor nostri pe tema: 《Care dintre cele doua categorii credeti ca e mai numeroasa in Romania? Vedeti si alte categorii de biciclisti? Care?》
Parerile calatorilor nostri ne vor ajuta sa schitam cat mai repede conceptele de servicii si amenajari de vagoane de care au nevoie.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole