16.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

ISU Teleorman. Activităţi cu caracter preventiv, împotriva COVID-19

Sănătate

În cursul zilei de miercuri, pompierii militari au participat alături de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 22 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane pentru a se urmări dacă se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Cu toate că misiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind conştientizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecţie instituite de autorităţi, inspectorii unităţii noastre au constatat mai multe situaţii în care nu erau respectate măsurile de protecţie individuală, motiv pentru care au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 500 de lei.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenţie:

  • purtarea măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun. Masca trebuie purtată astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea locurilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jurul nostru.
    În contextul actual, în care se constată o creştere a numărului de infectări cu COVID-19, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm importanţa măsurilor luate şi să respectăm cu stricteţe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului. Ştim că este greu, că fiecare este îngrijorat pentru sănătatea sa şi a familiei sale, însă pompierii teleormăneni vă garantează că vor fi alături de dumneavoastră indiferent de situaţie.
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole