14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

39 de misiuni în 24 de ore

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 39 de evenimente, după cum urmează:
✅ 26 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
✅ 2 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer;
✅ o misiune pentru deblocarea unei uși de apartament pentru a facilita accesul echipajului medical la o persoană cu probleme de sănătate;
✅ 3 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
✅ 3 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;
✅ 4 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Activități pentru prevenirea și combaterea virusului SARS CoV-2

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de ieri, echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Alexandria, Roșiorii de Vede și Videle.
Pompierii militari teleormăneni au efectuat 27 de controale în cadrul operatorilor economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 20 de sancțiuni contravenționale.
Reamintim teleormănenilor faptul că, ieri, la nivel național au fost înregistrate 4848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, iar 78 dintre acestea au fost în județul nostru, coeficientul la 14 zile, raportate la 1000 de locuitori, ajungând la 2,06.
Având în vedere situația prezentată, adresăm rugămintea cetățenilor să aibă un comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:
✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;
✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.
Menționăm faptul că misiunile pompierilor au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, însă, acolo unde vor fi încalcate grav, se vor adopta măsuri legale de sancţionare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole