6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Zimnicea, orașul cu cea mai mică incidență la nivelul județului Teleorman: 11 cazuri confirmate în ultimele 14 zile, adică 0,75 la mia de locuitori

Sănătate

Primarul orașului Zimnicea a venit în fața cetățenilor cu cele mai noi știri legate de evoluția pandemiei, dar și a măsurilor pe care administrația locală le implementează pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.
La acest capitol trebuie subliniat faptul că Zimnicea este orașul cu cea mai mica incidență la nivelul județului Teleorman (11 cazuri confirmate în ultimele 14 zile, adică 0.75 la mia de locuitori ).
Cetățenii au fost informați despre dezinfecția fiecărei străzi din oraș, precum și de cea făcută la Căminul de bătrâni, la Centrul pentru copiii cu dizabilități, la Parchetul de pe lângă Judecătoria orașului Zimnicea, la APIA, la Primărie, locurile cele mai aglomerate.
În Spitalul Orășenesc Zimnicea au fost 91 de internați, dintre care s-au externat 72, iar la Spitalul „Caritas” din municipiul Roșiorii de Vede nu se mai află niciun cetățean al orașului Zimnicea.
Referitor la acest fapt, primarul Petre Pârvu a făcut apel la cetățenii orașului să accepte triajul care se face la intrarea în spital, în cortul instalat, acesta fiind necesar. În plus, această măsură este impusă de Ministerul Sănătății.
Populația orașului Zimnicea este de 16.616 de cetățeni, dintre care doar 11 au fost confirmați cu noul coronavirus, coeficientul fiind de 0,75 la mia de locuitori.
În privința unităților de învățământ, situația este următoarea: Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu- clasele a V-a, a VI-a, a VII-a intră în scenariul galben; clasele I-âi, a II-a, a III-a, a IV-a și a VIII-a, scenariul verde; Școala Gimnazială nr. 2- toate clasele sunt în scenariul roșu; Școala Gimnazială nr. 3 și Școala nr. 4- clasele a V-a, a VI-a, a VII-a sunt în scenariul galben, restul claselor fiind în scenariul verde; Liceul Teoretic, clasele a IX-a, a X-a și a XI-a sunt în scenariul galben, excepție făcând clasa a IX-a, care are un elev în scenariul roșu, (neprimind avizul medicului, acesta învață online), iar clasa a XII-a este în scenariul verde.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole