14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

În România se moare pe capete! – Samuel Calotă

Sănătate

Mă doare sufletul când citesc zilnic rapoarte despre numarul de români infectați și mai ales de numărul celor morți. Deja s-a depășit faza în care ne-am însușit termenul de comorbidități despre care unii dintre noi habar nu aveam ce reprezintă. Ni se inocula ideea că mortul este de vină, pentru că săracul de el înainte de Covid mai avea și alte boli care au permis virusului să-l ucidă. Parcă aud în urechi acuzația: ”de ce nu și-a tratat la timp celelalte afecțiuni? Dacă făcea asta, acum era în viață!”

Cât de cinic poți să fii și cât de fără suflet ca să gândești astfel de propriul tău popor? Vă spun eu:mega-cinic. Findcă s-a tot vorbit de globalizare dar pe terenul pierderii suveranității popoarelor și supunerea față de un guvern mondial, vedem cu toții că astăzi facem parte din același popor planetar, poporul infectaților cu Covid. Se pare că guvernele sunt neputincioase în a stăvili extinderea contaminării. Aseară citeam că Cehia are deja pregătit un spital militar modern cu 500 paturi, inclusiv de terapie intensivă. Conducătorii noștri, după ce vedem că sunt depășiți de situație, sunt interesați doar de ținerea alegerilor pe 6 Decembrie, ca să nu piardă puterea. Lor li se aplică proverbul acela care spune că “Țara arde și baba se piaptănă!”.

Vrem să se țină alegerile pe 6 Decembrie pentru ca românii să poată prin votul lor să dărâme acest guvern cinic. Nu ne este frică de întâlnirea cu electoratul sătul de demagogie și care așteaptă măsuri concrete economice, sociale dar și medicale. În schimb celor de la putere dar și celor care i-au ajutat sa facă majoritate în Parlament ar trebui să le fie, pentru că românul de felul lui este blând, răbdător și înțelegător dar atunci când îi ajunge cuțitul la os își schimbă comportamentul.

Samuel Calotă

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole