10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

HoReCa! – Samuel Calotă

Sănătate

Câtă lume înțelege oare acest acronim pe care îl întâlnim frecvent în ultimele luni de pandemie, mai ales în ultimele zile? Mugur Mihăescu, un mare actor de comedie, a ieșit în mediul virtual să îndemne lumea să protesteze pentru cei din HoReCa. Cu un mesaj furtunos a apărut și Călin Popescu Tăriceanu, acuzând guvernanții că își bat joc de HoReCa, mai ales săptămâna trecută, când au „trâmbițat” un ajutor de 350 milioane de euro pentru HoReCa, bani care s-au dat pe principiul „primul venit/primul servit”, ceea ce a făcut ca banii să se epuizeze în sase minute. Din 50.000 de firme din domeniul HoReCa au putut beneficia doar câteva mii.

În acest domeniu de activitate își câștigă existența aproximativ 2,5 milioane de persoane. Am înțeles că trebuie bani pentru sănătate, pentru ventilatoare, pentru aparatură în reanimare, pentru tabletele necesare elevilor ca să învețe în on-line. Pe lângă multe probleme pe care le are țara asta a mai apărut și HoReCa. Cu toate acestea, mulți dintre noi habar nu au ce reprezintă. Doamnelor, vă place să vă întâlniți la o cafea cu o prietenă? Până acum ați băut-o la o cafenea, dar in prezent nu mai aveți voie. Domnilor, după o zi de muncă, v-a plăcut să beți o bere cu niște prieteni la un restaurant sau la o berărie? Uite că nici voi nu mai puteți, pentru că s-au închis restaurantele!

Cu toții ați așteptat vara ca să mergeți în vacanță și să vă cazați la un hotel. Cred că vă amintiți că într-o perioadă și hotelurile au fost închise. Ei bine, tot ceea ce înseamnă vacanță, recreere, distracție și-a tras obloanele, iar guvernul a organizat un concurs pentru a ajuta companiile din acest domeniu de activitate în care cel mai iute de picior a putut primi câțiva euro pentru supraviețuire. Restul au închis obloanele. Voi vă bucurați că încă mai aveți de lucru? Dar v-ați întrebat din ce vor trăi cei din domeniul HOteluri, REstaurante, CAfenele? Asta e HoReCa!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole