14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

ITM Teleorman: Acțiuni de control și amenzi aplicate de inspectorii de muncă de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020

Sănătate

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă a desfășurat, în săptămâna 19– 24 octombrie 2020, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3.233.200 de lei, din care 3.168.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 203 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate1.605 avertismente și au fost dispuse 3.539de măsuri de remediere a neconformităților constatate.
Acțiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 19 – 24 octombrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 184 de sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 65.000 lei. Din 1814 angajatori controlați, au fost sancționați 131 și s-au dispus 215 măsuri de remediere a neconformităților.

„După cum am mai subliniat, activitatea inspectorilor de muncă presupune un efort considerabil, ținând cont de riscurile asumate și de condițiile deloc confortabile în care își desfășoară activitatea, indiferent de ziua din săptămână, de oră sau de vremea de afară, expunându-se, uneori, la agresiuni din partea celor controlați care se știu în afara legii. Cel mai recent caz de acest fel este acela de săptămâna trecută, când doi inspectori de muncă din cadrul ITM Brașov au fost agresați fizic și verbal în timp ce efectuau un control care viza identificarea cazurilor de muncă nedeclarată. Aceste situații sunt regretabile, iar oamenii trebuie să înțeleagă că inspectorul de muncă acționează responsabil, ca un factor de echilibru între angajați și angajatori, pentru un mediu de muncă decent și în deplină siguranță.”- declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole