11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Zimnicea rămâne orașul teleormănean cu cea mai mică incidență a contaminării cu noul coronavirus

Sănătate

Zimnicea rămâne în continuare orașul cu cea mai mică incidență a contaminării cu noul coronavirus, la nivelul județului Teleorman (16 cazuri confirmate în ultimele 14 zile; o incidență de 1,09 la 1000 de locuitori, orașul având 14.616 locuitori).
Primarul orașului Zimnicea a adus la cunoștință cetățenilor măsurile luate de autorități pentru ținerea sub control a pandemiei.
Astfel, se continuă dezinfectarea tuturor scărilor de bloc, a domeniului public, a parcului, a pieței agroalimentare, a zonelor aglomerate. Dezinfectarea s-a făcut și la Primărie, la APIA, „în ideea de a stopa focarul. Pe toate străzile din oraș, cu mașina de la SC Urbana”, a spus primarul Petre Pârvu.
Acesta a continuat: „Vreau să spun câteva lucruri legate de spital. Săptămâna trecută am avut internați 76 de cetățeni din oraș și din comunele învecinate. Au fost externați 45.”
Primarul a informat cetățenii că a primit un act oficial de la Ministerul Sănătății, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care se cere tuturor spitalelor din țară efectuarea demersurilor pentru alocarea a minimum 15% din capacitate pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de covid și asigurarea asistenței medicale în mod separat.
„Am făcut săptămâna trecută acest lucru și din totalul paturilor pe care le are spitalul, 18 sunt alocate (n.r. acestor pacienți)”, a spus primarul orașului Zimnicea, specificând că sunt circuite separate pentru acești pacienți.
La Spitalul Orășenesc Zimnicea se face în continuare triajul la intrare, primarul Petre Pârvu rugând cetățenii orașului să respecte această regulă.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole