20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

39 de evenimente pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman

Sănătate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 39 de evenimente, după cum urmează:
✅ 25 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
✅ un incendiu, izbucnit la o casă de locuit din Alexandria;
✅ o misiune în sprijinul echipajului medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, pentru a fi transportată la spital;
✅ 7 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
✅ 5 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;

Acțiuni în contextul pandemiei

Pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii unității noastre au participat în cursul zilei de ieri la 30 de controale în cadrul operatorilor economici de pe raza localităților Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Poroschia, Țigănești, Buzescu, Măldăeni, Lunca și Ciuperceni, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 16 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul I.S.U. Teleorman au efectuat 15 acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun) prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

În continuare, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se menține cu același regim operativ, permanent la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov-2.

O improvizație la un reșou, cauza probabilă a incendiului

Azi-noapte, la ora 03.55, pe strada Islaz din municipiul Alexandria, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

La sosirea salvatorilor, focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la bunurile materiale din două dormitoare, un linving, o bucătărie și la acoperișul casei pe cca. 50 mp, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil și propagarea la bunurile din imediata apropiere. Pompierii alexăndrineni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite după aproximativ o oră și jumătate.

Din primele cercetări efectuate și din relatările proprietarilor, a reieșit faptul că incendiul a pornit de la instalația electrică improvizată a reșoului, acesta fiind lăsat sub tensiune pe timpul nopții.
Din fericire, cele două persoane din locuință s-au autoevacuat înainte ca flăcările să se extindă la bunurile din interiorul locuinței.
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, reamintim cetățenilor următoarele reguli:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

Foarte important!
Solicităm cetățenilor anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole