23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

71 de evenimente în ultimele 48 de ore pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

În ultimele 48 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 71 de evenimente, după cum urmează:

✅ 52 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

✅ 3 accidente rutiere, produse pe raza localităților Talpa, Scrioaștea și Buzescu, soldate cu 6 victime. Salvatorii au intervenit pentru descarcerarea persoanelor, acordarea primului ajutor, transportarea la spital și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor;

✅ 7 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

✅ 9 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Activități de prevenire împotriva SARS-CoV-2

Pentru a preveni răspândirea infecției cu SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni împreună cu jandarmii, polițiștii, polițiștii locali, precum și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, controalele efectuate au vizat zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar și mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Pompierii au participat la verificarea a 42 operatori economici, din localitățile Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Lița, Saelele, Nanov, Troianul, Peretu, Lunca, Brânceni, Lunca, Salcia, Ciuperceni, Țigănești, Poroschia, Zimnicea, Năsturelu și Izvoarele, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 38 de sancțiuni contravenționale.

Salvatorii din cadrul subunităților de intervenție împreună cu voluntarii ISU Teleorman au efectuat 43 de acțiuni de informare a cetățenilor, atât prin diseminarea de materiale de prevenire (fly-ere, pliante, broșuri), cât și prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă, care au cuprins următoarele recomandări:
✅ folosiți, în mod corect, masca de protecție! Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura;
✅ spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
✅ nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
✅ evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
✅ feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
✅ păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
✅ dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
✅ limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
✅ evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Mulțumim celor care au înțeles cât este de important pentru ei înșiși și pentru semenii lor să conștientizeze și să respecte măsurile necesare acestei perioade!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole