21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Finanţele Teleorman anunţă modificări privind impozitul pe venit şi profit, în cazul părinţilor cu copii până în 6 ani

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează că prin Legea nr. 239 din 6 noiembrie 2020 au intervenit următoarele modificări privind impozitul pe profit şi impozitul pe venit.
Astfel, a fost stabilit un regim fiscal mai favorabil pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de educaţie timpurie (0-6 ani) aflate în administrarea contribuabilului sau privind sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaţilor în unităţi de educaţie timpurie aflate în unităţi care oferă servicii de educaţie timpurie, conform legislaţiei în vigoare. Aceste cheltuieli nu vor fi deductibile la determinarea profitului, dar contribuabilul va putea scădea aceste cheltuieli cu educaţia timpurie din impozitul pe profit datorat în limita a 1.500 lei/lună pentru fiecare copil (regulă similară cu cea aplicată cheltuielilor cu sponsorizarea). În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat, diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.
S-a precizat faptul că şi cheltuielile efectuate cu organizarea şi desfăşurarea învăţământului dual preuniversitar şi universitar sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal (anterior era doar învăţământul profesional şi tehnic). Mijloacele fixe şi investiţiile aferente acestor activităţi se vor putea amortiza din punct de vedere fiscal, în mod corespunzător.
Au fost stabilite ca fiind neimpozabile din punct de vedere al impozitului pe venit bursele, premiile şi alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport, echipamente de lucru/protecţie şi altele asemenea primite de elevi pe parcursul învăţământului profesional şi tehnic şi elevi/studenţi pe parcursul învăţământului dual preuniversitar/universitar (prevedere nou introdusă), potrivit reglementărilor legale din domeniul educaţiei naţionale.
Pentru stabilirea venitului net anual din activităţi independente sunt cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate pentru organizarea şi desfăşurarea învăţământului profesional şi tehnic şi învăţământului dual preuniversitar şi universitar (prevedere nou introdusă), în conformitate cu reglementările legale din domeniul educaţiei naţionale, cu excepţia cheltuielilor cu amortizarea care sunt deductibile potrivit prevederilor alin. (4) lit. d).
A fost introdusă o nouă categorie de venituri neimpozabile din perspectiva impozitului pe veniturile din salarii: „v) sumele plătite de angajator pentru educaţia timpurie a copiilor angajaţilor;”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole