7.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea: ”Să dăm dovadă de seriozitate, de înțelepciune, să lăsăm ura și dușmănia la ușa Primăriei, iar aici să luăm deciziile importante.”

Sănătate

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, și-a informat concitadinii despre constituirea Consiliului Local, a comisiilor și alegerea viceprimarului orașului.
Este binecunoscut faptul că acesta aduce la cunoștința locuitorilor orașului deciziile Primăriei, precum și activitatea edililor.
Astfel, cetățenii au fost informați că a fost convocat Consiliul Local în ședință extraordinară, cu 4 puncte pe odinea de zi:
1- Depunerea jurământului de către doi consilieri (unul de la PSD, intrat în locul primarului ales, iar altul de la PNL, în locul unui consilier care a demisionat);
2- Alegerea președintelui de ședință pentru următoarele trei luni;
3- Alegerea comisiilor de specialitate, pe domenii (acestea vor funcționa timp de patru ani, vor lua măsuri și vor analiza hotărârile luate de primarul orașului). S-a făcut o analiză a consilierilor locali, iar primarul a propus componența a patru comisii, fiecare consilier făcând parte dintr-o comisie, așa cum prevede legea. Propunerile au fost votate cu 10 voturi pentru și 7 împotrivă, după aceea fiecare comisie alegându-și președintele și secretarul;
4- Alegerea viceprimarului. Au fost două propuneri, PSD a propus-o pe Iuliana Vișan (viceprimar și în alte două mandate), consilierii celorlalte partide reprezentate în Consiliul Local propunându-l pe Carastan Adonis. În urma votului, viceprimarul orașului Zimnicea este Iuliana Vișan, votată de 10 consilieri.
„Vreau să spun că am propus viceprimarul pentru că legiuitorul îmi permite și cred cu tărie că în continuare putem să formăm o echipă foarte puternică, așa cum am format în alte două mandate, cu rezultate deosebite”, a spus primarul orașului.
Mesajul primarului Petre Pârvu către toți cei 17 consilieri ai Consiliului Local este următorul: „Să dăm dovadă de seriozitate, de înțelepciune, să lăsăm ura și dușmănia la ușa Primăriei, iar aici să luăm deciziile importante.”
Primarul Petre Pârvu le-a spus consilierilor că au dreptul, după ce se epuizează ordinea de zi a fiecărei ședințe, datorită existenței punctului „Diverse”, următoarele: „Puteți să puneți întrebări conducerii Primăriei, puteți întreba cum se cheltuiesc banii publici, pe capitole, ce se întâmplă cu celelalte lucruri importante, pe care le-ați sesizat dvs. sau cetățenii care ne-au trimis în Consiliul Local și veți primi răspunsuri verbale sau scrise din partea primarului sau a viceprimarului. În Consiliul Local putem chema și alți funcționari publici, să le punem întrebări și totul va decurge normal și legal.”
„Eu le (n.n. consilierilor) doresc tuturor succes și Doamne ajută!”, așa și-a încheiat prezentarea acestei activități Petre Pârvu.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole