20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Adrian Ionuț Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman: „Întrebăm și noi: sunt altfel persoanele cu dizabilități din localitățile cu primari PSD? Copiii? Au alte drepturi cetățenii din localitățile cu primari PNL?”

Sănătate

Miercuri, 23 decembrie 2020, începând cu ora 11.00, în sala de ședințe a Palatului Administrativ din Alexandria a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, alături de care a participat o delegație a PSD Teleorman, formată primarii din județ.
Mai exact, primarii care (și) la ultima rectificare bugetară, nu au primit niciun ban de la guvern.
0 lei a dat guvernul PNL primăriilor teleormănene cu primari PSD, în plină pandemie, în plină criză sanitară și economică (datorată unei „bune” guvernări!) și în mijlocul dezastrului învățământului românesc. Mărinimie maximă!
În deschiderea conferinței de presă, președintele CJ Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a mulțumit reprezentanților presei pentru prezență, reînnoindu-și rugămintea de a fi mesagerii adevărului, pentru o informare corectă a cetățenilor.
„În urma discuțiilor cu colegii primari, am hotărât să facem această conferință de presă. Repartiția banilor după rectificarea bugetară este o condamnare a cetățenilor din județ”, a spus Adrian Ionuț Gâdea, continuând: „La ora 10.00, o delegație a primarilor PSD a vrut să se întâlnească cu prefectul județului, dar acesta a plecat la București.”
Primarii PSD au încercat să găsească explicații pentru această măsură discriminatorie în privința repartiției banilor, deoarece în campania electorală „PNL promitea dezvoltarea județului, spunând că localitățile vor fi tratate după priorități, ceea ce nu s-a întâmplat”.
„Toate localitățile cu primari PSD nu au primit niciun ban”, astfel încât „întrebăm și noi: sunt altfel persoanele cu dizabilități din localitățile cu primari PSD? Copiii? Au alte drepturi cetățenii din localitățile cu primari PNL?”
În schimb, localitățile cu primari PNL au fost „recompensate”, profitând de dărnicia datorată culorii… politice.
Acum, în plină pandemie, se fac discriminări, suferă oamenii bolnavi, se dau bani preferențial, „iar PNL nu face altceva decât să condamne cetățenii din localitățile cu primari PSD”.
Adrian Ionuț Gâdea, președintele CJ Teleorman a spus că această hotărâre va fi atacată în instanță, pentru că „nu putem să acceptăm ca cetățenii să sufere. Vom trata cetățenii în funcție de nevoile pe care le au, nu în funcție de culoarea politică.”
Procedeul acesta discriminatoriu a fost aplicat de guvernul PNL și în urmă cu o lună.
De exemplu, municipiul Alexandria a primit… 0 lei, din care să plătească indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile persoanelor care îngrijesc persoanele cu handicap grav.
Adrian Ionuț Gâdea a subliniat faptul că „nu ne putem bate joc, în fiecare localitate sunt persoane cu dizabilități”, iar banii pentru aceste persoane sunt dați astfel: 90% Guvernul, 10%, Primăria. Acum pe umerii edililor apasă întreaga greutate, iar situația trebuie rezolvată cumva, este vorba despre oameni care au nevoie de medicamente, unii nu se pot deplasa, iar viața lor depinde, din nefericire, de… dezinteresul arătat de guvern.
După cum observăm, guvernul a uitat ceea ce promitea în campania electorală, laptele și mierea urmau să curgă pe Vedea și pe Dunăre, cât e ea de mare, iar Grădina Edenului se instala în Teleorman, venind pe autostradă.
Nu mai e nici Eden, nu sunt nici bani pentru oamenii cu probleme, dacă au primari PSD, „acum nu-i mai interesează nici încălzirea spitalelor, a școlilor. Acestea au primit bani de la Consiliul Județean”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole