14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea: „Ca prieten și susținător al copiilor, am propus ca bursa de performanță să fie mărită, de la 100 la 160 lei.”

Sănătate

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, a prezentat concitadinilor valoarea burselor școlare, valoare mult peste cea minimă stabilită de Guvernul României: „Ca prieten și susținător al copiilor, am propus ca bursa de performanță să fie mărită, de la 100 la 160 lei, bursa de merit de la 70 lei, la 130 lei, bursa de studii, de la 50 lei, la 110 lei, iar bursa socială, de la 40 lei, la 100 lei.” Valoarea totală ajunge la cca. 9 miliarde de lei vechi, iar alocarea s-a făcut în funcție de documentația primită de la unitățile de învățământ.
Primarul orașului Zimnicea își exprimă tristețea față de ignorarea orașului la ultima alocare de bani din partea Guvernului. În condițiile în care multe dintre primării au primit sume consistente pentru secțiunea de funcționare, Zimnicea nu a primit niciun leu. Acest fapt se întâmplă în condițiile în care orașul așteaptă 9 miliarde de lei vechi pentru acoperirea plăților către asistenții persoanelor cu handicap și pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu probleme grave de sănătate.
În această situație se află toate localitățile teleormănene care au primari PSD, tratamentul discriminatoriu fiind evident și afectând în mod direct populația acestora.
În ciuda problemelor financiare create de guvernul actual, edilii orașului continuă acțiunile de dezinfecție, acționând în folosul cetățenilor.
Primarul Petre Pârvu a reamintit eforturile făcute de Primăria orașului Zimnicea pentru Centrul de carantinare de la Tabăra Dunărica, pentru Spitalul orășenesc „și pentru toate acțiunile pe care le-am făcut începând cu luna martie” (dezinfecție, dezinsecție, asigurarea condițiilor optime în unitățile de învățământ- măști, materiale dezinfectante).
„Cred că meritam la final de an să ne primim acest drept și îmi doresc ca în 2021 Primăria să nu mai fie uitată când au loc rectificări de buget sau când se dau bani din fondul care este la dispoziția premierului, fondul de rezervă, pentru că și noi suntem cetățeni ai României și ne merităm aceste sume de bani”, a mai spus primarul Petre Pârvu.
În baza contractului cu o firmă specializată, Primăria a avut o acțiune de capturare a câinilor vagabonzi (care, după capturare, au fost duși în adăpostul special amenajat), acțiune datorată mai multor sesizări din partea locuitorilor orașului. Iubitorii de animale au fost rugați să se îngrijească de acestea în curte sau în apartamente, să nu le lase libere pe stradă, să folosească lesa, să nu fie folosite locurile de joacă pentru copii pentru joaca patrupedelor (care au loc de joacă special amenajat în Parcul central) și să respecte regulile de igienă.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole