12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Fosta șefă a DGASPC Teleorman, roșioreanca Floarea Alesu, condamnată în „dosarul angăjarilor fictive de la DGASPC”, a fost liberată condiționat

Sănătate

Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, condamnata la 3 ani, 7 luni si 20 de zile inchisoare in dosarul „Angajarilor fictive la DGASP Teleorman”, a fost eliberata conditionat din Penitenciarul de Femei Ploiesti-Targsorul Nou. Dupa cum se stie, este vorba de dosarul in care Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni.
Floarea Alesu a fost condamnata pentru ca le-a angajat si mentinut in functii pe cele doua secretare PSD. In acest dosar, ea a fost gasita vinovata de abuz in serviciu si condamnata la 3 ani, 7 luni si 20 de zile inchisoare cu executare.
Doar Floarea Alesu si Liviu Dragnea au primit condamnari cu executare in penitenciar in acest dosar mediatizat.
Decizia de liberare conditionata a fost data de Judecatoria Ploiesti pe 14 decembrie si nu a fost contestata de procurori.
la randul sau, Liviu Dragnea a deschis, la sfarsitului anului trecut, doua procese la Judecatoria Sectorului 5, in care cheama in judecata Penitenciarul Rahova, cazurile 26253/302/2020 si 26718/302/2020. procesele sunt deshise in baza Legii privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertatau ca obiect „Drepturile persoanelor condamnate.”

Decizia de liberare conditionata a Floarei Alesu a venit in urma „eforturilor depuse de detinuta pentru reintegrare si a respectat regulile impuse in penitenciar. Nu a participat la activitati lucrative, fiind inapta medical, dar s-a implicat in activitati socio-educative.”
Floarea Alesu fusese condamnata la 3 ani, 7 luni si 20 de zile inchisoare in dosarul angajarilor de la DGASPC Teleorman, dupa ce Inalta Curte a contopit pedeapsa cu o alta sentinta. Este vorba de o condamnare primita in 2015, de 3 ani inchisoare cu suspendarea pentru trafic de influenta. Ar fi primit spaga 10.000 lei si un lantisor din aur cu pandantiv, in valoarea de 757,97 lei, in schimbul unor promisiuni de interventii la un concurs de angajare pentru functia de inspector in DGASPC. Floarea Alesu a executat fractia de 2/3 din pedeapsa privativa de libertate.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole