11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

”Start pentru viitor!”, proiect finanțat în cadrul programului Corpul European de Solidaritate

Sănătate

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.06.2020-31.05.2021, Proiectul ,,Start spre viitor!” desfășurat în cadrul Corpului European de Solidaritate în județul Teleorman și cu preponderență ăn localitatea Roșiori de Vede. Proiectul oferă tinerilor șansa de a face voluntariat, de a se implica în proiecte de a ajuta comunități și oameni din toată Europa. Proiectul promovează valorile Corpului European de Solidaritate și anume, valorile solidarității, respectului față de demnitatea umană și drepturile omului și cred în promovarea unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate.

Obiectivele proiectului:

1.Promovarea antreprenoriatului pentru 100 de tineri ai comunitatii pentru a evidentia semnificatia acestuia ca mijloc de incluziune si integrare sociala ceea ce contribuie la consolidarea valorilor de solidaritate la nivelul comunitatii in cele 12 luni de proiect;

2.Orientarea in cariera a celor 100 tineri din grupul tinta folosind instrumente specifice de insertie pe piata muncii,in cele 12 luni de proiect;

3.Dezvoltarea personala a 100 de tineri,ceea ce va contribui la dezvoltarea sentimentului de apartenenta la grup,la cresterea implicarii in comunitate,la pregatirea pentru viitor in cele 12 luni de proiect.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea competentelor antreprenoriale, personale în vederea cresterii initiativei private; dezvoltarea competentelor prin folosirea instrumentelor Europass în vederea insertiei pe piata muncii a tinerilor. Proiectul contribuie la realizarea incluziunii sociale prin participarea activa la dezvoltarea competentelor antreprenoriale ca mijloc de incluziune,integrare sociala,la intarirea sentimentului de a fi cetateni europeni,la consolidarea valorilor de solidaritate. Rezultatele așteptate ale proiectului:

Rezultate tangibile:

20 planuri de afaceri;

20-CV-uri Europass;

20-scrisori de intenție;

5-YouthPass;5certificate internationale de recunoastere a competentelor antreprenoriale;

5-European Skills Pass-JA Romania;

1-Ghid de bune practici ”Tânarul de azi, Antreprenorul de mâine”.

Rezultate intangibile:

Competențe dezvoltare personală;

Competențe privind utilizarea instrumentelor necesare aplicării la job, identificării oportunităților de angajare;

Competențe antreprenoriale;

Competențe sociale,civice.

Vă așteptăm alături de noi!

Formularul de înscriere la activități:

https://Formular pentru înscriere Start pentru viitor

E-mail: startpentruviitor@gmail.com

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului

https://www.facebook.com/Start-pentru-viitor-108856637525690

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole