13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

27 de misiuni ale pompierilor teleormăneni

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 24 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 27 de intervenții, după cum urmează:

21 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

2 incendii,  unul izbucnit la o locuință din localitatea Lunca, iar celălalt la o anexă gospodărească din Țigănești. Incendiile au fost stinse de pompieri în limitele găsite, cauzele probabile de izbucnire ale acestora fiind scurtcircuitul electric.

– 2 misiuni pentru deblocarea unor uși de acces în locuințe, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate;

o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;

– 2 decontaminări ale autospecialelor de intervenție, folosite la misiunile specifice COVID 19.

Activități de informare și prevenire

Vineri, 13 ianuarie 2021, un operator economic din municipiul Alexandria a fost verificat de  inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman pe linia prevenirii și stingerii incendiilor. Pentru neregulile constatate, pompierii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10000 de lei. Pe timpul acestui control de specialitate, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat și o activitate de informare și instruire a angajaților cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni au continuat verificările în locurile cu aglomerări de persoane, efectuând 4 controale în cadrul operatorilor economici de pe raza municipiul Alexandria, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 3 sancțiuni contravenționale.

Personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 13  misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind reguli de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Au salvat casa de locuit

Ieri dimineață, în jurul orei 10.45, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Lunca.

Ajunși rapid la locul evenimentului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii turneni au constatat faptul că focul se manifesta la acoperișul unei anexe, pe o suprafață de cca. 50 mp, precum și în interiorul acesteia, unde se aflau centrala de încălzire pe lemne, un boiler electric, 3 motopompe, materiale textile și mase plastice, existând riscul propagării la casa de locuit aflată în imediata vecinătate.

Incendiul a fost stins de pompieri în limitele găsite, în aproximativ o oră și jumătate, aceștia reușind să salveze casa de locuit. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60 000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică a anexei.

Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești.

Incendiu violent la Țigănești, cu pericol de explozie a mai multor butelii

            Pompierii militari alexăndrineni, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit în această dimineață, la ora 04.20, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Țigănești, la un garaj aflat în apropierea unei locuințe și a unui spațiu de depozitare a buteliilor.

            La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul cuprinsese în totalitate grajul, în care se afla un autoturism, un foișor din lemn și mai multe bunuri de uz gospodăresc, existând riscul propagării la locuință și la buteliile din imediata apropiere, cu pericol de explozie. Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de localizare și lichidare a incendiului, pompierii au evacuat din zona apropiată focarului 20 de butelii încărcate, eliminând astfel riscul producerii unei explozii.

            Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproape două ore de luptă cu flăcările, fiind salvate bunuri apreciate la peste 200 000 de lei, reprezentând casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 40 000 de lei, constând în distrugerea unui foișor din lemn, a garajului și autoturismului, precum și a mai multor bunuri depozitate în interiorul acestora.

            Pe timpul intervenției, două persoane de gen feminin, de 90 și 43 de ani, au suferit un atac de panică, motiv pentru care au primit primul ajutor de la echipajul SMURD, însă fără a necesita transportarea la spital.

            Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică din interiorul garajului.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole