13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Eminescu a dat putere cuvântului…

Sănătate

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită din 2010 pe 15 ianuarie, este ziua când toți ne gândim la Mihai Eminescu, Domnul Limbii Române, pe care ni l-a dăruit Atotputernicul în 1850.
Eminescu, cel „pururi tânăr”, a îmbrăcat în aur cuvintele românești, așezându-le în versuri nemuritoare, care ne definesc și care străbat timpul, dăruindu-i veșnicia.
Mihai Eminescu și-a exprimat dragostea de glie și de neam, luând atitudine în articolele pe care le-a scris, fără să țină seama de pericolele pe care le atrăgea asupra-i adevărul pe care îl exprima.
Domn al Limbii Române, a pus dulcele grai strămoșesc în forme moderne, demonstrând lumii genialitatea cu care a fost înzestrat.
Mihai Eminescu este emblema românismului, fiind nu numai cel mai talentat în arta scrisului, ci și un mare patriot, exponent de marcă a neamului care se întinde „de la Nistru pân’ la Tisa” și care-și dorea UNIREA.
De Ziua Culturii Naționale, toți românii se gândesc la aceia care au strălucit în domeniul cultural (și avem motive să ne mândrim, căci neamul românesc a dat multe valori!), dar toți îl punem pe primul loc (trebuie să fim cinstiți!) pe Mihai Eminescu.
El este cel care și-a apărat „nevoile și neamul” cu puterea cuvântului, pe care l-a folosit întru apărarea neamului românesc, pe care l-a iubit nemărginit.
De ziua LUI, care este și Ziua Culturii Naționale, să ne gândim la Domnul Limbii Române, să-i mulțumim Dumnezeirii că ni l-a dăruit.
Să nu uităm că Eminescu a dat putere cuvântului și dăinuie prin el…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole