18.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

Jandarmii teleormaneni au prezentat raportul activității pe anul 2020 – Comunicat de presă

Sănătate

Astăzi, la sediul unității noastre, într-un cadru restrâns, impus de actualul context epidemiologic, a avut loc evaluarea activității desfășurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman în anul 2020.
În anul care a trecut, principalele coordonate și acțiuni au avut o evoluție specifică cu o dinamică aparte, de la cea de normalitate socială la una inedită, specială, influențată de evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel mondial.
Regulile și restricțiile impuse de legislația specifică în vigoare, precum și politicile publice implementate strict pentru prevenirea și limitarea răspândirii comunitare a virusului Sars CoV-2 au necesitat o abordare integrată interinstituțional pentru orientarea tuturor acțiunilor, astfel încât sa se armonizeze interesul legitim pentru realizarea obiectivului general de creștere a gradului de siguranță și protecție a cetățeanului.
Pentru realizarea unui echilibru între prevenție, dialog și impunerea legii, structurile de ordine publică au executat 12671 de misiuni specifice, din care:
✅ 39 au fost misiuni pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfășurării unor activități cu participarea unui public numeros;
✅304 misiuni asigurare a ordinii şi siguranţei publice la centrele de carantină;
✅112 misiuni de intervenție pentru aplanarea unor stări conflictuale sau soluționarea unor solicitări ale cetățenilor;
✅11608 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu poliţia;
✅3 actiuni executate independent și 334 de acțiuni executate în comun cu alte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional;
✅271 de misiuni pentru punerea în aplicare a 580 de mandate de aducere emise de organele de urmărire penală și instanțele de judecată.
In perioada de referință au fost constatate 225 infracţiuni (164 în mediul urban şi 61 în mediul rural), cu 233 autori și au fost aplicate 2455 de sancţiuni contravenţionale (1453 amenzi contravenţionale şi 1002 avertismente scrise) în valoare totală de 1 493 950 lei.
Din totalul infracţiunilor, 11 infracţiuni cu 11 autori au fost constatate pe timpul misiunilor şi acţiunilor proprii, 206 infracţiuni cu 218 autori au fost constatate pe timpul misiunilor şi acţiunilor pentru menţinerea ordinii publice cu poliţia şi 8 infracţiuni cu 4 autori au fost constatate pe timpul acţiunilor comune, executate în baza protocoalelor / planurilor de cooperare / colaborare încheiate cu alte instituţii.
In ceea ce privește misiunea de pază și protecție a obiectivelor, bunurilor și valorilor, la nivelul inspectoratului sunt constituite 4 subunități(3 detașamente și o secție), destinate să execute misiuni de paza la un număr de 22 obiective, precum și misiuni de pază a transporturilor de bunuri, valori și documente clasificate.
Acestea sunt câteva dintre datele pe care inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman, domnul colonel Radian Laurențiu Tîrlie le-a prezentat astăzi în cadrul activității de evaluare a inspectoratului pe anul 2020, la care au participat:
domnul colonel Radu – Gabriel Todoran, reprezentant din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, doamna Nicoleta – Marilena Voicu – subprefect al județului Teleorman, domnul colonel Cosmin – Raul Mirea – comandant al Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, precum și reprezentanții structurilor M.A.I. și instituțiilor din județ cu care colaborează inspectoratul.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole