11 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

O nouă viață, în ochii pompierilor teleormăneni

Sănătate

Astăzi, 26 ianuarie 2021, la ora 10.29, echipajul SMURD Roșiorii de Vede, format din paramedicii plt. maj. Bodil Marius, plt.maj. Gărgăriță Florin și plt.maj. Drăghici Marius, a fost solicitat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină pentru preluarea unei femei gravide, în vârstă de 28 de ani, din comuna Stejaru, satul Socetu, aflată în luna a 9 –a de sarcină, care acuza dureri specifice nașterii, pentru fi transportată la Spitalul Județean din municipiul Alexandria.

În drum spre unitatea spitalicească, pe raza localității Scrioaștea, gravidei i s-a declanșat travaliul, paramedicii SMURD fiind nevoiți să întrerupă deplasarea și să îi acorde sprijinul necesar, aceasta reușind să nască o fetiță, fără probleme deosebite, la ora 10.55. Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj medical al SAJ Teleorman. Cu toate că femeia și fetița păreau a fi sănătoase, ele au fost predate medicilor din cadrul UPU Alexandria pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

„Este prima data când un echipaj SMURD Roșiorii de Vede asistă la o naştere, motiv pentru care suntem bucuroși că noi am avut norocul să fim primii, iar totul să se termine cu bine pentru mamă şi pentru copilaş. Să le dea Dumnezeu sănătate!” au precizat cei trei paramedici roșioreni.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole