11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Pensionarii și rezerviștii militari teleormăneni au pichetat Prefectura

Sănătate

Miercuri 27 ianuarie 2021, între orele 11.00 – 13.00, la Instituția Prefectului județului Teleorman, s-a desfășurat o acțiune de pichetare, la care au participat 100 de pensionari din Județul Teleorman, din cadrul Alianței Județene a Pensionarilor Teleorman, Asociației Pensionarilor din Județul Teleorman, precum și rezerviștii militari teleormăneni și reprezentanți ai venerabililor veterani de război.
Președinții celor două structuri asociative ale pensionarilor – Petre Cioabă și Maria Ghicică, au dat citire principalelor nemulțumiri ale pensionarilor precum și Listei cu revendicări adresate Guvernului.
În continuare, col.(r) Emilian Orodel a prezentat Apelul rezerviștilor militari teleormăneni uniți și venerabililor veterani de război, adresat Guvernului, Parlamentului și Președintelui României.
La orele 12.00, prefectul județului Teleorman, domnul Liviu Dumitrașcu, a primit o delegație a pensionarilor, formată din: dl.Petre Cioabă – președintele Alianței Județene a Pensionarilor Teleorman, dna Maria Ghicică – președintele Asociației Pensionarilor din județul Teleorman, col.(r) Liviu-Sorinel SANDU – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din MAI, lt.col.(r) Ioan Brîncoveanu – președintele Fil.Jud.Teleorman a CMRR din MApN ,,General David Praporgescu”, c-dor (rtg) Marin Ștefan – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANVR, col.(r) Emilian Orodel – vicepreședintele Fil.2 Alexandria a SCMD.
A urmat un dialog civilizat privind expunerea, în amănunt, a revendicărilor și soluțiile, pertinente și legale, pentru rezolvarea acestora, în urma căruia, domnul prefect ne-a asigurat că, va încheia o minută cu principalele probleme discutate, pe care, împreună cu lista cu revendicări, o va înainta primului- ministru al Guvernului României.

Pensionarii civili și militari din Teleorman, ca de altfel și cei din întreaga țară, suntem total dezamăgiți și nemulțumiți, deoarece PRIMA MĂSURĂ, din primele zile de guvernare a noului Guvern instalat la finele anului trecut, a fost aceea de a TĂIA SALARIILE ȘI PENSIILE… O măsură luată în cea mai mare grabă și secretomanie, în mod abuziv, injust, discreționar, care a dus la indignarea și revolta majorității cetățenilor români. Aceasta este deasemenea, o măsură irațională, nejustificată, profund nedemocratică și anticonstituțională, încălcând flagrant prevederile art. 47 din Constituție, deoarece STATUL ESTE OBLIGAT să ia măsuri de dezvoltare economică și de PROTECȚIE SOCIALĂ, de natură să ASIGURE CETĂȚENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT! Astfel, Guvernul a DECIS – printr-o simplă și neconstituțională ordonanță – O.U.G. nr.226 /30.12.2020 (având, de ce nu, precedentul și ,,meteahna” și a guvernelor anterioare…) – DE A NU MAI RESPECTA trei Legi organice (Legea salarizării unitare, Legea pensiilor civile și Legea pensiilor militare)! Referindu-ne la seriozitate, credibilitate dar și…cinism, bineînțeles că, partidele politice care și-au dat mâna pentru guvernarea țării, în campaniile electorale recente, nu au amintit nimic despre aceste măsuri, iar acum și-au dat …cinismul ,,pe față” și au înghețat salariile și pensiile ( cât despre PENSIILE MILITARE , CARE NU SUNT PENSII SPECIALE, reamintim faptul că sunt singurele pensii din România, ,,înghețate” prin OUG nr. 59/2017, care nu au mai crescut din anul 2017…fiind, din acest punct de vedere, unici în lume, fiind singura categorie socială discriminată, în raport cu celelalte categorii de pensii – civile sau cele speciale – care s-au majorat constant).

În sinteză, solicitările comune, prevăd :

1 – Respectarea și aplicarea art. 38 din Legea 153/2017, cu data de 1 ianuarie 2021, conform etapelor prevăzute până în anul 2022 ( deoarece militarii și polițiștii, în prezent suntem salarizați la nivelul lunii decembrie 2009, și de-abia acum, de la 1 ianuarie, urma să se aplice prima majorare, care la rându-i fusese doi ani amânată/prorogată, tot în mod discreționar și discriminatoriu, comparabil cu magistrații ori cei din sănătate, spre exemplu, unde deja li se aplică – anticipat, de acum doi ani, grila maximă de salarizare care era prevăzută pentru 2022);
2 – Indexarea pensiilor militare de stat, măcar cu indicele inflației de 3,84%, cum prevede legea (fiind în premieră, când un guvern refuză, în mod ilegal să acorde la începutul unui an, acea mărire nesemnificativă, umilitoare a indicelui de până în mexim 5 procente, cu cât a crescut inflația, comparativ cu doi ani în urmă…);
3 – Majorarea pensiilor din sistemul public, cu procentul de 40%, așa cum prevede legea.

DOMNILOR POLITICIENI, CARE V-AȚI DORIT PUTEREA!
DOMNILOR GUVERNANȚI!

Vă somăm, să nu vă mai bateți joc de noi!
Asigurați-ne un trai decent, tuturor cetățenilor acestei țări – salariați și pensionari!

Purtător de cuvânt,
Col.(r) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole