33.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, iulie 15, 2024
spot_img

Primăria Alexandria: Unităţile de învăţământ din municipiul Alexandria sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezenţă fizică

Sănătate

Primăria municipiului Alexandria a luat toate măsurile şi a alocat fondurile necesare unităţilor de învățământ, astfel încât, începând cu 8 februarie 2021, să poată relua cursurile cu prezenţa fizică a elevilor, în cele mai bune şi sigure condiţii.
Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a direcţionat fonduri importante pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu absolut tot ce este necesar pentru siguranţa elevilor şi cadrelor didactice, în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV- 2.
În acest moment sunt asigurate: apă caldă în toate grupurile sanitare, dozatoare de săpun şi uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanţi la intrările/ ieşirile din sediile şcolilor, precum şi la intrarea în fiecare sală de clasă, termometre digitale non-contact, termoscanere şi camere cu termoviziune, care identifică persoanele a căror temperatură corporală este mare, imediat ce intră în şcoală.
Au fost alocate unităţilor de învăţământ, în funcţie de solicitări, fondurile necesare pentru achiziţionarea şi montarea pereţilor despărţitori din plexiglas, în sălile de clasă în care nu s-a putut asigura distanţa minimă între elevi.
Totodată, au fost alocate sume suficiente din bugetul local fiecărei unităţi de învăţământ, conform solicitărilor acestora, pentru achiziţionarea măştilor necesare atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice, dar şi pentru achiziţionarea tuturor materialelor necesare respectării măsurilor de igienă, de prevenire a răspândirii bolilor infecţioase şi distanţare, pentru cazul în care se va lua decizia prezenţei tuturor elevilor la şcoală.
În plus, deoarece personalul care asigură curăţenia în unităţile de învăţământ este insuficient, iar I.Ș.J. Teleorman nu a deblocat toate posturile, Primăria Municipiului Alexandria a alocat unităţilor de învăţământ fondurile necesare încheierii unor contracte de prestări servicii cu firme specializate, astfel încât să fie respectate toate normele în vigoare.
Până la sfârşitul acestei săptămâni, în toate unităţile de învăţământ va fi efectuată şi dezinfecţia tuturor sălilor de clasă şi spaţiilor în care îşi vor desfăşura activitatea elevii.
Pe lângă toate aceste măsuri de siguranţă, în toate unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal va fi efectuat triajul la sosirea elevilor de către asistentele medicale repartizate de Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria, astfel încât să fie eliminat riscul pătrunderii oricăror persoane care prezintă simptomele unei boli infecţioase.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole