15.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Spitale fără bani, fără resurse și fără soluții – asta e România „normală”, domnilor guvernanți?

Sănătate

USR și Clotilde Armand au fugit de răspundere. Lașitatea i-a determinat ca după tragedia de la Balș să lase intempestiv 4 spitale mari fără bani, fără resurse și fără soluții, expuse inclusiv riscului unor incendii catastrofale precum cele de la Neamț și Balș.

PSD va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local la Sectorul 1 și cere tuturor consilierilor partidelor de Dreapta, care au majoritate, să-și reevalueze poziția și să anuleze demersul ilegal și iresponsabil al USR-istei Clotilde Armand. Este o cale rapidă de reintrare în normalitate.

PSD cere imperativ implicarea prefectului Bucureștilor care poate ataca în contencios administrativ actul incriminat, aprobat de consiliul local al sectorului 1. Guvernul, ministerul Sănătății nu pot rămâne impasibili, nu pot întoarce privirea de la nenorocirea care se prefigurează.

De ce trebuie intervenit rapid:

În cele 4 mari spitale afectate de decizia politică iresponsabilă a consilierilor PNL, USRPLUS și PMP de la sectorul 1, respectiv Spitalul de urgență Floreasca, Spitalul de urgențe oftalmologice, Spitalul de Arși și Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu, se tratează zilnic mii de pacienți din toată țara.

Fără finanțare, aceste spitale paralizează. Nu pot asigura serviciile medicale fapt ce va pune o presiune insuportabilă pe restul spitalelor din București și așa suprasolicitate. Este pusă în pericol sănătatea publică, viața a mii de oameni.

La Spitalul Grigore Alexandrescu se compromite total un proiect de construcție a unei secții de mari arși pentru copii, finanțat de Banca Mondială cu 77 de milioane de euro. Dacă până în luna martie nu începe demolarea unei clădiri dezafectate unde să se construiască noua secție, se pierd banii; iar spitalul rămas fără finanțare nu poate face demolarea necesară. detalii:https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/guvernul-a-aprobat-indicatorii-tehnico-economici-pentru-construirea-unui-centru-de-arsi-la-spitalul-zgrigore-alexandrescu.html

Ce face PSD!

1) Inițiază un proiect de HCL la S1 care să anuleze așa-zisul transfer, respectiv tăierea finanțării celor 4 spitale.

Primarul Clotilde Armand a mințit când a susținut că transferă cele 4 spitale către Primăria Generală – Consiliul General. În monstruoasa hotărâre scrie negru pe alb că transferul administrării se face de la Consiliul Local al sectorului 1 către ”unitățile sanitare publice respective”. Adică cele 4 spitale sunt obligate în viziunea Dreptei să se administreze singure, fără a avea surse de finanțare.

Este o minciună gogonată, pentru că nu există o hotărâre de Consiliu General al Capitalei de recepționare a spitalelor respective iar primarul general Nicușor Dan reclamă asigurarea finanțării necesare drept condiție a preluării. Deci cele 4 unități medicale sunt acum suspendate în aer.

2) În paralel PSD lucrează la o plângere în contencios împotriva acestei decizii iresponsabile a monstruoasei coaliții USR-PNL-PMP.
3) PSD îi cere prefectului să verifice de urgență legalitatea Hotărârii CL S1
Ordonanța 70/2002, invocată ca temei legal, prevede că doar unitatea administrativ teritorială din al cărui domeniu public fac parte acele spitale, pot transfera administrația către unitățile medicale respective. Ori cele 4 spitale fac parte din domeniul public al Municipiului București și nu al Sectorului 1. detalii:http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/38234

4) PSD protestează public față de cinismul și iresponsabilitatea actualei guvernări.

Cine, cum va răspunde dacă din cauza deciziei iresponsabile a primarului USR-ist de la sectorul 1 vor muri pacienți în cele 4 spitale sau dacă sănătatea lor va fi afectată?

Cine, cum va răspunde dacă vom asista, din cauza aberației sale, la o catastrofă cum a fost cea la Institutul Matei Balș, cu atât mai mult cu cât Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, apar în Raportul Ministerului Sănătății întocmit după incendiul Piatra Neamț. Ambele au nevoie de finanțare pentru remedierea instalațiilor de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

În loc de măsuri și acțiune, puterea actuală se leapădă de responsabilitate. Primarul Dreptei Clotilde Armand se descotorosește de spitale, se spală pe mâini ca „Pilat din Pont” și întoarce spatele pacienților și medicilor din aceste unități medicale, iar guvernul Cîțu și președintele Iohannis – șeful de facto al Coaliției Dreptei, tac complice.

Adrian Gadea-Presedinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole