14.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman: Regimul fiscal aplicabil persoanelor implicate în procesul de vaccinare împotriva COVID-19

Sănătate

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează că în Monitorul Oficial nr. 50/15.01.2021 a fost publicată O.U.G. nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.
Principalele prevederi:

  • Pentru sumele acordate persoanelor fizice aflate în situația prevăzută la art. 1 alin. (4) lit. c)- personalul medico-sanitar și registratorii medicali cu contract de prestări servicii, se datorează impozit pe venit, contribuția de asigurări sociale (CAS) și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), în cotele prevăzute la art. 64 alin. (1)- cota de impozit de 10%, art. 138 lit. a)-cota de CAS de 25% și art. 156- cota de CASS de 10% din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și se aplică regimul fiscal prevăzut la art. 78 alin. (2) lit. b) din aceeași lege-venituri din salarii din afara funcției de bază.
  • Pentru aceste sume nu se datorează contribuția asigurătorie pentru muncă (CAM). Obligația de calcul, reținere, plată și declarare a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii datorate revine plătitorului de venit. Declararea obligațiilor fiscale se efectuează prin depunerea declarației prevăzute la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare (D112). Termenul de plată și declarare a obligațiilor fiscale datorate este data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se face plata.
  • Prin excepție, în cazul în care contractul de prestări servicii prevăzut la art. 1 alin. (4) lit. c) este încheiat cu cabinete medicale individuale sau cu entități înregistrate fiscal potrivit legislației în materie, care desfășoară activități independente, sunt aplicabile prevederile titlurilor IV „Impozitul pe venit” și V „Contribuții sociale obligatorii” din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru veniturile din activități independente, iar obligațiile fiscale se declară prin Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice și se plătesc de către persoanele fizice beneficiare la termenul prevăzut la art. 122 alin. (1) din aceeași lege.
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole