12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

IPJ Teleorman: Indisciplina bicicliștilor în trafic, cauza principală ce a dus la producerea accidentelor grave, pe drumurile din județ

Sănătate

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2020, numărul accidentelor grave a scăzut cu aproximativ 22% față de anul 2019. Analizând totalitatea accidentelor grave de circulație prin prisma cauzelor generatoare se constată că cele mai multe accidente s-au produs având la bază abaterile comise de bicicliști, urmate de viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor. Doar în ultimele zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, mai mult de jumătate dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de vitează.
În urma activităților desfășurate pe această linie, în anul 2020, au fost constatate 696 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fiind aplicate 27.746 de sancţiuni contravenţionale. Oamenii legii au reţinut 2.761 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, şi au fost retrase 1.969 de certificate de înmatriculare. Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole