11.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea: „Sper din tot sufletul ca școlile din Zimnicea să rămână deschise până la sfârșitul anului școlar și să nu mai avem probleme.”

Sănătate

Până acum, 1394 de persoane s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare de la Zimnicea. „Dintre acestea, 1224 cu vaccinul Pfizer (799 la prima doză și 425 la a doua) și 170 de persoane cu vaccinul Moderna. În ultima săptămână au fost vaccinate 536 de persoane. Joi s-au vaccinat 92 de persoane, număr record datorat solicitării venite de la nivel național, ca lucrătorii CEZ să se vaccineze în Centrul de vaccinare de la Zimnicea. Nu s-au înregistrat reacții adverse indezirabile și nu a fost irosită nicio doză de vaccin”, a spus primarul Petre Pârvu.
În orașul Zimnicea, rata incidenței este de 0,21 la mia de locuitori și niciun cetățean nu este izolat, însă există 7 carantinați.
Începând de luni, 15 februarie 2021, toate şcolile oraşului şi-au deschis porțile pentru elevi, inclusiv Şcoala Gimnazială nr.2, unde a fost pusă în funcțiune şi centrala termică.
„Eleva Liceului Teoretic Zimnicea, domiciliată în Viișoara și depistată pozitiv joi, 11 februarie, rămâne acasă. DSP Teleorman a decis ca încă trei colege ale acesteia să rămână acasă. În mijloacele care transportă elevi nu au avut loc evenimente neplăcute, toți copiii au înțeles să poarte mască, să păstreze distanțarea și să folosească substanțele dezinfectante. Același lucru se întâmplă în fiecare instituție de învățământ, unde sarcina îi revine directorului.”
Autoritățile oraşului speră ca şcolile să rămână deschise până la sfârşitul anului şcolar, în condițiile în care rata de infectare la Zimnicea este una foarte mică (0,21 la 1000 de locuitori).
„Sper din tot sufletul ca școlile din Zimnicea să rămână deschise până la sfârșitul anului școlar și să nu mai avem probleme. Elevii din clasele terminale au mare nevoie să meargă la școală, pentru că urmează examenele. E bine să avem școlile deschise, iar elevii să beneficieze de educație”, a declarat primarul orașului Zimnicea.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole