21.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, iulie 25, 2024
spot_img

Sănătate: „80% dintre manageri nu au ce căuta…” – Nelu Tătaru

Sănătate

Fostul ministru al sănătății în guvernul Orban, Nelu Tătaru , a adus unele lămuriri în legătură cu situația din sănătate și din aparatul de situații de urgență, în cadrul emisiunii „Legile puterii”, marți seară, la Realitatea PLUS. 

„Șirul de erori ne arată că sistemul de urgență are niște lacune. Sistemul de intervenție de urgență are nevoie de reformă. Daca în timpul pandemiei ziceam că 80% dintre manageri nu au ce căuta, au reacționat. (…) Dăm vina pe o grea moștenire, dar celor care trecem prin aceste funcții de decizie pandemia ne-a arătat un management la pământ, cu feudele din minister. 10-15% din minister lucrează, restul sunt interese proprii. Când am luat în perioada de urgență managementul spitalelor la Ministerul Sănătății s-a văzut. Ulterior, legal am fost împiedicați să mai preluăm această coordonare, tu ca minister erai legat la mâini să faci o modificare în managementul spitalelor care țin de autoritățile locale”. – Nelu Tătaru

Declarațiile completează cadrul în care a avut loc moțiunea de cenzură îndreptată împotriva ministrului actual al sănătății, Vlad Voiculescu de la USRPLUS, și care, deși nu a trecut, a evidențiat fuga de răspundere și plasarea vinei pe greaua moștenire de către actuala echipă managerială din ministerul sănătății.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole