9.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Adrian Gâdea, președinte CJ Teleorman: „Sunt total dezamăgit de activitatea unor consilieri județeni PNL care una au promis electoratului în campania electorala, iar acum se dovedesc sfidători fața de interesele teleormănenilor!”

Sănătate

Adrian Gadea, președinte CJ Teleorman: ” Sunt total dezamăgit de activitatea unor consilieri județeni PNL care una au promis electoratului în campania electorala, iar acum se dovedesc sfidători fata de interesele teleormanenilor!”

Astăzi, s-a desfășurat ședința ordinara a Consiliului județean Teleorman, ședința prezidata de președintele Adrian Gâdea. Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi spre aprobarea plenului au avut în vedere prioritățile de dezvoltare ale județului în etapa actuală. Din cele 14 proiecte de hotărâre supuse votului, consilierii județeni au aprobat 7 proiecte, un proiect a fost aprobat parțial, iar un număr de 6 proiecte nu au fost aprobate, neîntrunind numărul de voturi pentru a fi adoptate prin hotărâre de consiliu județean.
Dintre cele mai importante hotărâri adoptate astăzi în cadrul dezbaterii proiectelor se regăsesc cele pentru:

  • repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei ce reprezintă 20% din limita de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale și din cota de 14% din impozitul pe venit, precum și a sumelor reținute ca urmare a diminuării cu gradul de necolectare a veniturilor proprii pe anul 2021 și estimările pentru anii 2022-2024;
  • organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Teleorman pe principalele domenii de activitate, cu modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Hotărârea CJT nr.152 din 13 noiembrie 2020;
  • aprobarea Inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al județului;
  • aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 pentru fondul forestier proprietate publică a județului;
  • aprobarea pregătirii și promovării proiectului „Vacanță pentru suflet în Teleorman”, un proiect de infrastructură și servicii publice de turism, care include obiective de patrimoniu cu potențial turistic.

Proiectele neaprobate au drept cauză poziția adoptată în ședință de reprezentanții PNL, care nu au asigurat voturile necesare pentru:

  • modificarea Hotărârii Consiliului Județean Teleorman nr. 65 din 20 mai 2009, privind asocierea Județului Teleorman cu județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Situații de Urgență Sud Muntenia”, cu modificările ulterioare;
  • desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Teleorman în consiliul de administrație al Muzeului Județean Teleorman;
  • desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Teleorman în consiliul de administrație al Bibliotecii Județene ”Marin Preda” Teleorman;
  • desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Teleorman;
  • alegerea unui vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman.


Un alt proiect de hotărâre a fost aprobat parțial din cauza poziției unor consilieri județeni ai PNL, care s-au opus în parte modificării anexelor nr. 1 și nr. 2 la Hotărârea Consiliului Județean nr. 38 din 23 februarie 2016 privind aprobarea organigramei și statului de funcții ale Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, contrar interesului public, îngrijirii pacienților și cerințelor privind buna organizare a unității spitalicești prin încadrarea cu personal corespunzător.

Iată ce a declarat președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, la finalul sedintei de CJ.

„Am prezidat astăzi ședința ordinară a CJ Teleorman, total dezamăgit de prestația unor consilieri județeni ai PNL, de lipsa de coerență dintre promisiunile făcute cetățenilor în campanie și atitudinea de sfidare a intereselor acestora în favoarea unor interese obscure, care ne determină să batem pasul pe loc.
După finalizarea ședinței, am susținut o conferință de presă în care am răspuns tuturor întrebărilor jurnaliștilor prezenți, referitoare la proiectele prezentate în cadrul ședinței și hotărârile adoptate astăzi, precum și la alte probleme aflate pe agenda publică, stadiul unor proiecte aflate în derulare și finanțarea unor investiții.
În cadrul dialogului cu jurnaliștii, am arătat pe larg care sunt consecințele poziționării reprezentanților PNL, cei care nu și-au putut susține nici măcar propriile propuneri, inclusiv cea privind alegerea unui vicepreședinte din rândurile PNL.
Am spus jurnaliștilor că „nu a ținut de grupul de consilieri ai PSD faptul că astăzi nu a fost votat cel de-al doilea vicepreședinte al consiliului județean, este problema domniilor lor, asta arată cât de interesați sunt de administrarea problemelor cu care se confruntă județul Teleorman.., faptul că astăzi nu au reușit să fie prezenți toți consilierii PNL astfel încât să fie desemnat și celălalt vicepreședinte al consiliului județean… În rest, la celelalte proiecte de hotărâre, ați văzut ce s-a întâmplat, nu au fost în stare nici măcar să-și voteze proprii reprezentanți pentru consiliile de administrație și pentru reprezentantul consiliului județean la ADI Sud Muntenia.”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole