13.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

Distanța București – Roșiori de Vede va fi parcursă cu CFR în 45 de minute

Sănătate

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitațiile deschise, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată București – Craiova, pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă.

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecțiuni, prima fiind București Nord – Roșiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roșiori Nord – Craiova, în lungime de 110,2 kilometri, scrie Agerpres.

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice au drept scop identificarea soluțiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, cât și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice, potrivit CFR SA.

Obiectivul general al celor 2 contracte este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul București – Craiova pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate. De asemenea, obiectivele specifice sunt: creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune; creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști; creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional; îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene. Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 lei fără TVA pentru subsecțiunea 1 București Nord – Roșiori Nord și de 51.724.566 lei fără TVA pentru subsecțiunea 2 Roșiori Nord – Craiova.

Finanțarea este asigurată din Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat, conform comunicatului. Durata contractelor este de 23 de luni.

Anunțurile de participare la procedurile licitațiilor deschise și documentațiiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021. 
Directorul general CFR Calatori, fostul ministru al Transporturilor, si rosiorean Dan M. Costescu, spune in exclusivitate:” Pentru mine, aceasta realizare a proiectului este foarte importanta. Ca rosiorean, stiu cat de mult conteaza reducerea timpului de deplasare a calatorilor, ata spre Bucuresti, ca si spre Craiova. Rosiori Nord este un punct feroviat important pe harta Romaniei si merita din plin o astfel de investitie.”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

1 COMENTARIU

  1. Recomand CFR SA să meargă în Germania spre documentare
    Sa vada cum construiesc nemtii căile ferate, ce locomotive electrice silentioase au, ce vagoane moderne și ce sistem de frânare silentios au.
    Anuntul CFR SA privind modernizarea secțiunii de cale ferată Bucurest Nord- Rosiori Nord- Craiova cred ca este un vis sf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole