17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Primarul orașului Zimnicea dorește ca toți copiii să meargă la școală și să învețe carte

Sănătate

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, vine din nou în fața concitadinilor săi pentru informarea săptămânală, așa cum ne-a obișnuit.
Pentru început, acesta vorbește despre împlinirea a 44 de ani de la cutremurul din 1977, care a modificat aspectul orașului.
În continuare, aflăm că săptămâna trecută au sosit ajutoarele pentru igienă corporală de la UE. Este vorba de 1888 de pachete, de care au beneficiat cei cu ajutoare sociale și persoanele cu handicap grav. Dintre acestea, au mai rămas 300 de pachete de distribuit în următoarele zile. În ceea ce privește ajutoarele alimentare, acestea au fost deja distribuite în totalitate.
Spitalul orășenesc Zimnicea a avut săptămâna trecută 71 de internați, dintre care s-au externat 23.
52 de teste PCR s-au efectuat la Zimnicea, unde niciun cetățean nu este izolat, iar carantinați sunt 21 (aceștia sunt cetățeni care au venit din străinătate), rata incidenței fiind de 1,54.
Cel mai important eveniment al săptămânii trecute se referă la trecerea şcolilor zimnicene la învățământul online, cu excepția preşcolarilor, a ciclului primar, a elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a. Primarul oraşului Zimnicea dezaprobă această măsură pe care o consideră exagerată şi nejustificată.
„Nu cred că era necesar să fie închise școlile pentru că noi nu avem probleme grave și delicate în școala zimniceană. La Școala Gimnazială nr. 1 avem un elev depistat pozitiv săptămâna trecută și o femeie de serviciu. La Școala nr. 2 avem un elev depistat pozitiv, iar la Școala nr. 3 sunt 4 copii izolați”, a spus primarul Petre Pârvu. La after school-ul privat din localitate o învățătoare și-a făcut un test rapid, care a fost pozitiv, de acolo au pornit „problemele”.
Primarul orașului Zimnicea apreciază atitudinea ministrului Educației, care susține desfășurarea cursurilor prin prezența fizică.
Întrebarea pe care o pune primarul Petre Pârvu este „De ce nu merg copiii la școală, unde s-au creat toate condițiile?”, căci acolo sunt protejați și activitatea școlară se poate desfășura fără probleme.
„Aceasta este problema primarului orașului Zimnicea: își dorește ca toți copiii să meargă la școală și să învețe carte”, a continuat acesta.
Centrul de vaccinare a funcționat normal, câte 10-12 ore pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica. Aici s-au vaccinat 2052 de persoane cu vaccinul Pfizer (1258 cu prima doză, 794 cu a doua doză), 360 cu vaccinul Moderna (300 cu prima doză, 60 cu a doua) și 10 cu AstraZeneca, prima doză. În ultima săptămână s-au vaccinat 420 de persoane, dintre care 161 din Zimnicea, cele mai multe vaccinări efectuându-se sâmbătă și duminică (câte 70).
În încheiere, primarul Petre Pârvu a spus: „Și pentru că astăzi este 8 Martie, o zi importantă pentru toate doamnele și domnișoarele, vreau să vă spun La Mulți Ani, multă sănătate, Dumnezeu să vă aibă în grijă, să vă binecuvânteze, pentru că meritați!”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole