20.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img
spot_img

Alexandria a depășit o rată de incidență de 3 la mia de locuitori și a intrat în scenariul roșu!

Sănătate

Municipiul Alexandria a depasit astazi rata de infectare de 3 la mia de locuitori si a intrat in scenariul rosu.
Astfel, incepand de maine, se vor închide localurile, iar petrecerile se vor sista. Odata cu depasirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori, s-au luat noi măsuri restrictive pentru o perioadă de 14 zile.
Evenimentele sunt complet interzise, iar barurile și restaurantele se vor închide, începând de mâine, la interior.
Iata ce prevede Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență: „Urmare a depășirii ratei de infectare de 3 la mia de locuitori în municipiul Alexandria, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 17.03.2021, a hotărât ca începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 31.03.2021 inclusiv, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
Conform Hotărârii CLSU, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din HG nr. 293/2021.
Începând cu data de 18.03.2021, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.
Începând cu data de 18.03.2021 pe raza municipiului Alexandria se interzice pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
Începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
Începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
Începând cu data de 18.03.2021, se interzice pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pariuri, cazinouri și alte asemenea.
Începând cu data de 18.03.2021, este permisă pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
În intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
Se suspendă începând cu data de 18.03.2021 pe o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetului stomatologic școlar al Liceului Teoretic “Alexandru Ghica” precum și Cabinetului stomatologic școlar al Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria.
Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.
Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificate prin prezenta hotărâre, rămân în vigoare”

spot_img
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img

Ultimele Articole