10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, martie 18, 2024

Dănuț Cristescu, senator PSD: „Legea care restricționa vânzarea terenurilor agricole către străini va fi măcelărită de parlamentarii coaliției PNL-USR-UDMR !”

Sănătate

Coaliția dezastrului actionează împotriva recomandărilor Comisiei Europene, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că 40% din terenul nostru agricol este stăpânit de străini.

Noul proiect de lege privind ridicarea interdicțiilor la vânzarea terenurilor agricole către străini favorizează înstrăinarea terenurilor agricole din România, în condițiile în care mai bine de o treime din terenul agricol este deja cumpărat de străini.

Prin acest proiect anulează condițiile de cumpărare introduse de PSD pentru firme și pentru persoane fizice din străinătate precum și interdicția înstrăinării terenurilor timp de 8 ani de la achiziționare, cu excepția plății unui impozit de 80% calculat la diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare. Practic vor fi anulate efectele benefice ale legii adoptate de PSD care sprijină fermierii români și păstrează o parte importantă din terenul agricol din România sub controlul acestora.

Valoarea terenului agricol al României este de 100 de miliarde de euro. Anul trecut s-a votat legea, în acord cu legislația europeană, care împiedica vânzarea de terenuri străinilor, deși 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!

În noul proiect de lege dispar:

  • condițiile privind domiciliul și rezidența;
  • interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor;
  • desfășurarea de activități agricole pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani;
  • preemptorii de rang III nu mai sunt cosiderați proprietarii și/sau arendașii terenurilor agricole vecine cu terenul supus vânzării;

61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc fără nici o măsură restrictivă.

Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri.

Las o listă cu o parte din inițiațori:

Oros Nechita-Adrian – senator PNL;

Seidler Cristian Gabriel – deputat USR-PLUS;

Csaszar Karoly Zsolt – senator UDMR;

Kovacs Irina Elisabeta – senator UDMR;

Laszlo Attila – senator UDMR;

Turos Lorand – senator UDMR;

Hangan Pollyanna Hanellore – deputat USR-PLUS;

Ladanyi Laszlo Zsolt – deputat UDMR;

Lorincz Ștefan Iulian – deputat USR-PLUS;

Magyar Lorand Balint – deputat UDMR;

Ozmen Oana Marciana – deputat USR-PLUS;

Szabo Odon – deputat UDMR

Wiener Adrian deputat – USR – PLUS

P.S. – Comisia Europeană a dat în judecată Ungaria, pentru restricționarea in mod ilegal a investitorilor străini de a achiziționa terenuri arabile.
Ungaria are cele mai dure restricții pentru vânzarea terenurilor agricole, parlamentarii UDMR s-au îmbulzit să semneze inițiativa de modificare a legii pentru vânzarea terenurilor agricole în România.

În Olanda un hectar de teren arabil se achiziționează cu 63000 euro – se îmbulzesc oare străinii să cumpere?

Dănuț Cristescu, senator PSD

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole